| Od: ILUNaxiel |
| Datum: 19.červen 2003 14:13:28 |
| Předmět: To: Ginger |
Ad. Nedokážu však posoudit svá pozitiva i negativa.. Tak to zkus alespoň sama pro sebe.... Negativa můžeš změnit, ale svá pozitiva by sis měla uvědomovat, abys sama před sebou měla cenu. Myslím, že sebeuvědomění z hodně velké části stojí a padá právě na tom, zda si člověk dokáže uvědomit své klady.... Ad. Svým jednáním jsem však ztratila člověka, na kterém mi záleželo nejvíc a to je jedna z věcí, které mě velice trápí.. Přiznám se, že i nyní se nedostávám příliš do hloubky, protože nemám tušení, jaké jednání máš na mysli.... Může to být skutečně vina na Tvé straně - pokud jsi svým chováním k němu zavdala příčiny, ale stejně tak to může být jeho vina, neboť Tě nedokázal přijmout takovou, jaká jsi.... Tohle neposoudím. Nicméně určitě to nebyla Tvá poslední šance. Jestli bys ho ztratila, kdyby Tvé chování bylo, jak píšeš, "pozitivní" - na to se asi také nedá jednoznačně odpovědět, protože pokud Ti toto uvedl jako důvod, ještě to neznamená, že to byl opravdu ten důvod, proč jsi ho ztratila - mohl to být klidně i jen "zastírací manévr." Chápu, že Tě tahle situace mrzí... ...ztráta někoho blízkého vždy znamená bolest. Ale třeba se vaše cestičky ještě někdy protnou, nebo možná ne... ...takový je život :( Každopádně myslím, že neděláš dobře, když se utápíš v minulosti, řešíš svou vinu a kladeš si otázky "co by bylo kdyby." Zbytečně se tak točíš v kruhu otázek bez odpovědí, zamotáváš se do "možná" a žiješ v "bylo," místo abys žila tím, co je a hlavně tím, co bude. Zkus nad tím popřemýšlet.... Moc dobře vím, o čem mluvím - to plácání se v minulosti je šíleně vyčerpávající a člověku to nic nedá... ...jen mu tak utíká život. Proč jsi neukázala své slabé stránky? Možná to nebyl ten správný člověk, kterému bys je měla ukazovat. Ne každému můžeme otevřít své srdce, aniž bychom neriskovali v lepším případě nepochopení, v horším pak dokonce ublížení. A to, aby ses ve vztahu mohla otevřít a ukázat svá "slabá místečka" je věcí dvou lidí - ne jen jednoho, takže dost možná není jen Tvou chybou, žes to neudělala. Ten způsob řešení problému - konkrétně ta pasáž s nožem na zápěstí - zvláštní, ale právě tohle jsem předpokládal.... Myslím, že chápu podstatu toho, proč ses k tomuto rozhodla i když důvody takového počínání mohou být různé. Stejně tak chápu, jak ulevující toto může být. Ale může to být i dost nebezpečné - kdyby sis třeba nechtěně přetla tepnu a v tu chvíli sis uvědomila, že vlastně chceš žít, nebo kdyby ses zmrzačila tak, že bys tu ruku už nemohla používat.... Je to moment, ale může to ovlivnit celý Tvůj život. S tímhle zacházej hodně opatrně... ...a pokus se to neopakovat! Zkus popřemýšlet nad tím, co jsem Ti teď napsal... ...a když budeš chtít, tak můžeme pokračovat dál v diskuzi. Každopádně držím palce hlavně v tom, ať se vyrovnáš s minulostí... |
|
| Datum: 19.červen 2003 13:46:46 |
| Předmět: To: Blizi |
| Souhlas s tím, cos napsala k EU. Skutečně šlo víceméně jen o to "správně naočkovat lidi" – a byť byla reklamní kampaň dost nepodařená, výsledky ukazují, že zabrala. Takhle se dělá marketing a o nic víc vlastně ani státu nešlo :) Je to prosté: hoď lidem líbivé sliby a oni půjdou za Tebou... ...a když je pak nesplníš, trest za nesplnění slibů nenásleduje. Takhle to funguje i s volbami... |
|
| Datum: 19.červen 2003 13:43:07 |
| Předmět: To: Magnificat |
Ad. Nebudu otravovat Určitě neotravuješ! Tyhle stránky jsou tu přeci od toho, aby se na nich lidičkové mohli svěřit se svým trápením a aby na ně třeba někdo mohl zareagovat! Rekonstrukce života - zajímavý obrat :) No, zatím jsi toho o sobě moc neřekl, ale z toho mála mám pocit, že bys nejprve měl zapřemýšlet sám nad sebou a nad tím, jak se vidíš a vnímáš.... Jinak též gratuluji k úspěšnému zakončení školy... Zkus si třeba právě při této příležitosti uvědomit, že máš důvod k radosti a že ten život není zase až tak úplně špatný :) |
|
| Datum: 19.červen 2003 13:39:38 |
| Předmět: To: DoctorD |
Zdravím :)
Za přání dobrého dne děkuji – já o ně rozhodně stojím :) A taktéž přeji Tobě co nejlepší den! Tvůj "comeback" pro mne byl milým překvapením a doufám, že nezůstane jen u jediného příspěvku ;) Co se EU týká – myslím, že bylo řečeno vše... ...každopádně když si tak vzpomínám na sraz a čtu NDSku, tak nějak nechápu, kde se vzalo těch 77% hlasujících pro.... No, bohužel, stalo se :( K tomu, cos napsal o drogách – souhlasím s Tebou zejména v tom, že člověk by neměl být aktérem boje se závislostí. Sám dodávám, že zpravidla z téhle pozice není možné (až na velice vzácné výjimky) vyhrát a jediné, čeho se dá docílit, je zbytečná ztráta sil.... Začít i přestat může stejně každý jen sám – a to záleží jen a jen na jeho individualitě. Žes nebyl na srazu mě také mrzí... Ale jak jsi podotknul, určitě to nebyl poslední srazík, takže doufám, že na tom dalším nebudeš chybět! Za sebe mohu říci, že ty poslední srazy byly velice dobré a jsem přesvědčen, že by se líbily i Tobě. Ale to nechám na Tvém posouzení, až přijdeš :) Měj se co nejlépe a pozdravuj celou svou rodinku!!! :) |
|
| Datum: 19.červen 2003 13:32:19 |
| Předmět: To: Sidonie |
Ahojky....
Mrzí mě, že Ti život dává poslední dobou ochutnat především své horší stránky.... Každopádně přijmi mou skutečně upřímně míněnou soustrast :( To, žes něco nestihla říci si už nevyčítej - teď už to nezměníš a jediným výsledkem toho, když nad tímto budeš přemýšlet bude, že budeš sama sebe shazovat ještě o další schůdečky níže. A Ty teď potřebuješ něco podstatně jiného - sebrat co nejvíce síly, abys mohla dělat kroky a činy, jež v konečném důsledku pomohou Tobě i Tvé dcerce. Říká se, že duše člověka neumírá, dokud žije v srdcích těch, co ho měli rádi. Zkus to vzít z této strany... Ad. kdybych spoléhala na nějaké možná... mohla bych ten život promrhat... To jsi napsala velice přesně. Život je Tvůj, máš ho ve svých dlaních a je jen na Tobě (a na nikom jiném), zda si ho necháš proklouznout mezi prsty, nebo zda ho pevně uchopíš a rozhodneš se ho řídit tak, abys jen neproplouvala, nepřežívala, ale opravdu ŽILA. Ad. Většinu svého života se poznáváme, poznáváme co můžeme milovat, s kým, co vše dokáže uspokojit naši duši, vědomí... je to těžká cesta, ale určitě stojí za to... Ano, myslím, že tohle je výstižný pohled na naše životní poutě.... Ostatně já razím teorii, že duše dostala pozemské tělo právě proto, aby se něco naučila a aby něco pochopila. A tak se krůček po krůčku učíme - a co je paradoxní - nejvíce se toho naučíme na základě negativních zkušeností (protože ty si nejlépe zapamatujeme a můžeme si z nich odnášet nějaké poučení do budoucna). Na základě těchto zkušeností pak můžeme nabrat další směr... Máš pravdu, že to určitě není nic lehkého, ale kdyby byl život jako peříčko, myslím, že bychom si pak nevážili těch hezkých věcích, které v něm také jsou.... Abychom mohli vnímat a chápat to dobré, musíme zakusit i to horší... |
|
| Datum: 19.červen 2003 13:21:10 |
| Předmět: To: Jarin - drogy |
Ad. mně například hodně vadí to, že ve škole provádí "výplachy mozku" typu neberte marihuanu, je špatná, nekuřte, je to špatné, neberte drogy, je to špatné... Ano, chápu, že Ti to vadí. Také nemám rád nějaké obecně hlásané zákazy a nesnáším jakékoli poučování. Nicméně na stranu druhou je přinejmenším morální povinností rodičů, učitelů a dalších poučit své děti o rizicích spojených s užíváním návykových látek. Na někoho takové působení může mít pozitivní efekt - já například asi i díky tomu do svých osmnácti nezkoušel cigarety a nevypil jsem ani deci alkoholu (dnes je tomu jinak... :( ), moje sestra nekouří dodnes a je skoro absolutní abstinentka (a myslím, že je to tak dobře). Takže neber to jen jako "výplach mozku," protože pokud to některým lidem pomůže v tom, aby se nevydali cestou závislosti, pak účel světí prostředky a tyhle "výplachy" mají smysl. Na stranu druhou je mi jasné, že ten zmíněný přístup může mít na některé lidi přesně opačný vliv - dle hesla "zakázané ovoce chutná nejlépe"... ...a vydání se k návykovým látkám pak může být svým způsobem "rebelování proti režimu" (rozuměj proti "režimu starších a poučujících"). Nicméně myslím, že i předaná zkušenost (třeba právě týkající se škodlivosti drog) může být rovnocenná zkušenosti získané vlastním prožitkem - záleží na každém, zda dá na dobře míněné "rady starších," nebo zda si to bude chtít z nějakého důvodu vyzkoušet osobně. Co se odsuzování trávy týká - nevařím z vody, ani nevycházím z toho, že jsem si někdy přečetl, že je to špatné. Vycházím jak z vlastní zkušenosti, tak i ze zkušenostmi s lidmi, jež byli či jsou na této látce nějakým způsobem závislí. Co se škodlivosti konopí ve srovnání s cigaretami či alkoholem týká - to by byla spíše otázka pro odborníky. Ono je samozřejmě viditelnější, když někdo zemře na rakovinu plic či selhání jater, než když si někdo "upraví psychiku" soustavným hulením.... Navíc se nechci mýlit, ale mám dojem, že i z kouření marihuany může mít člověk rakovinu, protože vdechuje spaliny a ty jsou rakovinotvorné.... Ta Tebou zmiňovaná filozofie má určitě něco do sebe - ovšem jde pouze o jeden pohled neberoucí v potaz "vedlejší účinky." Něco na tohle téma zaznělo ve zdejší diskuzi zrovna nedávno (tuším jsi to nadhodil Ty?).... Svým způsobem se dá říci, že drogy ovlivňují vnímání člověka a můžeme se na to dívat buď jako na chemické ovlivnění mozku, nebo jako na "přesun do jiné hladiny vnímání".... Ale to je stejné, jako kdybychom tu polemizovali o tom, zda jsou schizofrenici a paranoici nemocnými lidmi, nebo zda se naopak jedná o osobnosti se zvýšeným stupněm vnímání, kteří jsou schopni díky své "nemoci" vnímat to, co ostatní ne. Stejně tak, jako se na drogu dá dívat jako na zabijáka, můžeme se na ní dívat jako na prostředek, který může člověka posunout do duchovních sfér, kam by se sám o sobě nebyl schopen dostat (a kam se "duševně vyvinutější" dostávají například meditací). Zajímavé je v tomto směru třeba LSD, kterým se zabýval například Grof.... Drogy tedy, dle mého mínění, lze chápat I jako prostředek k dalšímu duševnímu posunu, nicméně jsou tu rizika, jež mohou ohrozit naší fyzickou schránku (krev, mozek, játra, ledviny) a samotný život.... |
|
| Datum: 19.červen 2003 13:20:57 |
| Předmět: To: Jarin - únava |
OKi, nechejme už plavat naší debatku o únavě ať už způsobené čtením většího počtu příspěvků, nebo jejich obsahem. Chci dodat jednu jedinou věc, která platí především pro Foggy, jež toto téma nakousla - a sice: nikdo nikoho nenutí, aby tady něco četl... ...a když už se někdo dobrovolně rozhodne si něco číst, ať si pak nestěžuje. Omluvu za sebe přijímám... :) |
|
| Od: Visnery |
| Datum: 19.červen 2003 13:13:15 |
| Předmět: Sidonie |
Je smutné vědět/vidět, že i když ještě večer nenastál, tak víš že budou hádky...
Opakuj si ten citátek a zkus si opakovat, "já"...A až to jednou budeš říkat naposledy, koukej dělat tak, aby žádné hádky večer nebyly...nikdy....
|
|
| Od: Sidonie |
| Datum: 19.červen 2003 12:07:27 |
| Předmět: Visnery |
Hezký den Tobě a všem, čtu si pořád dokola ten citátek, je v něm plno naděje a síly... dneska je těžkej den, ráno hádky, odpoledne pohřeb, kopa slz... večer zas hádky :( Až půjdu na hřbitov za rakví... budu si v duchu opakovat hodně vět... slov...a taky Tvůj citátek... Díky,že jsi ho zrovna včera našla,a dnes ráno napsala...,pro všecky Zvedám hlavu vstříc slzám a zamračenému čtvrtku Děkuji moc
|
|
| Od: Visnery |
| Datum: 19.červen 2003 7:04:31 |
| Předmět: Vsem |
Ahojky Lidickove,
vsem chci poprat co nejhezci ranko a nicim neruseny dnesni zamraceny den..
Vcera jsem uklizela a nasla jsem sesit z nejake 7 tridy a byl na nem takovy hezky citatek..Uz ani nevim, kde jsem k nemu prisla, ale chci se podelit:)
"Prijde v zivote i chvile, kdy ztratis to nejbohatsi, co jsi mel, pro co jsi zil, smal se a nekdy i uronil slzu... V tu chvili bys nejradeji zemrel, ale ZIVOT JDE DAL... A nekde v dali na Tebe ceka stesti, zatim se skryva a ty proto musis dal, chces ho prec najit, nebo ne.....???"
:)
Vsem hezky den!:) |
|
|