| Od: DeeDee |
| Datum: 6.květen 2003 3:41:18 |
| Předmět: argh.... |
| deprese mi leze na záda...přemejšlim o represých..áááá....nervy....nespavost....zničený tělo...argh..... |
|
| Od: Přeslička |
| Datum: 5.květen 2003 17:47:36 |
| Předmět: pro Delphy |
| zvlastni pohled, je v nem spousty zajimaveho a znova to potvrzuje,ze kazdy ma svou cestu a neexistuje univerzalni navod... |
|
| Od: Delphy |
| Datum: 5.květen 2003 16:18:22 |
| Předmět: Naděje |
Můj názor na naději se nezměnil.. Naděje pro mě kdysi měla být symbolem toho, že nic není ztraceno, že vše se může změnit, že ta možnost je tu neustále a pokud budu ve svém životě postrádat všechno, pak onu naději nikdy.. Leč mýlila jsem se. Zmýlila jsem se v tom, že naděje je tu pro všechny. Není, není tu pro Ty, jenž v ní nevěří, jenž jí ztratili a přestali v ní doufat..a to jsem já.. V okamžiku, kdy jsem si uvědomila, že naděje není, stal se můj život mnohem světlejším, přestala jsem se honit za přeludem a přijala skutečnost, že pro mě prostě existovat nemusí. Chápu, že hru, kterou jsem rozehrála a chtěla, aby na jejím konci byl jiný výsledek, než předtím, jsem nevybrala férově, ale ani život se nechová férově. Pustila jsem se do hry se slůvkem "kdyby", ale je to marné, neboť hra, kterou jsem hrála, byla, je a bude vždy prohraná. Daná pravidla není nikdo s to ovlivnit, protože byla dána již tenkrát, když jsem ještě věřila v naději. Pozměnila jsem onu větičku "Naděje umírá poslední" na "Naděje je jen touha po nemožném" a jsem spokojená. Neodpírám jiným naději, přeji jim ji z celého srdce, ale té své..své jsem se zřekla a bez ní je život mnohem snažší; nespoléhám na ní, ale na sebe. Zklamu-li já, nesu si svou odpovědnost, ale jak chcete vyčítat neskutečnému? Člověk celý život ztrácí... Ztrácíme dětství, ideály, vzpomínky, dovednosti, sny, naději....je toho tolik...a v neposlední řadě i lidi, kteří nás obklopují, se kterými nás cosi pojí.. Nic z tohoto, nebo alespoň větší část, neovlivníme, ale co je námi ovlivnitelné a co důležité bezesporu je, abychom neztratili člověka uvnitř sebe, svoji schopnost prožívat cit, ať bolestně nebo krásně, jedině takový život má smysl... Ovšem není to jen o ztrátě, samozřejmě i něco nalézáme, neboť ve chvíli, kdy hledáme to, co jsme ztratili, nalézáme něco nového a třeba i dosud nepoznaného... S klidným svědomím bych dala Životu cedulku s nápisem ŽIVOT – ZTRÁTY A NÁLEZY.. Jsem rukojmí Světa, ve kterém žiju, mé představy, přání a sny jsou tím, co mě alespoň na chvíli činí svobodnou.., není to naděje.. (svůj život a štěstí v něm nezáleží na naději..skutečně ne, ve chvíli, kdy si tohle uvědomíte, bude Váš život i problémy mnohem snesitelnější:)
|
|
| Od: ILUNaxiel |
| Datum: 5.květen 2003 11:27:24 |
| Předmět: To: Mrzout |
Doufám :) Přeci na těch srazících Tvá přítomnost chybí. Předběžně počítej s počátkem června na starém známém a oblíbeném místě Na Dolejší. Každopádně jsem rád i za Tvou byť virtuální přítomnost zde! |
|
| Od: Mrzout |
| Datum: 5.květen 2003 11:25:13 |
| Předmět: Ilunaxiel |
| Snad se někdy na srazík dostavím. Jen kdyby toho času bylo více. |
|
| Od: Ztracená duše |
| Datum: 3.květen 2003 21:53:12 |
| Předmět: preslicka iiiiiiiiiii |
| nebudu ti brat tvuj nazor ale dovolim si nesouhlasit beres to ze sve zkusenosti a neznas mou situaci ale dik za snahu posledni dobou me potesi kdyz na me promluvi kdokoli cokoli treba i nadava no nic mejste se tu zkiihe |
|
| Datum: 2.květen 2003 21:47:58 |
| Předmět: pro Ztracenou duši |
| jak rikam, je to o chapani nadeje, tak jako ty sem ji myslim taky jiz parkrat "ztratila"... |
|
| Datum: 2.květen 2003 21:47:07 |
| Předmět: pro Ilu |
normy uz nechame byt,nerozmotalne sme se do toho zamotali:) jen na zaver, nektere normy jsou me, nektere jen poznavam a nasledne prijimam, nechci lidem nutit ty sve,chci aby poznali ty, ktere jsem ja poznala a prijala za dobre... Ad zapich...celkem to slo, tak uvidime |
|
| Od: Ztracená duše |
| Datum: 2.květen 2003 21:34:56 |
| Předmět: .naděje |
| ještě nedávno bych nejspíš říkal to samé. Přiznám sa a tím i varuji ostatní není skoro nic horšího než ztráta naděje je to nejspíš obehrátá fráze ale říkám to znova dejte si na to pozor i o naději se musí pečovat a musí se živit |
|
| Od: ILUNaxiel |
| Datum: 2.květen 2003 15:47:08 |
| Předmět: To: Přeslička - naděje |
| Ad. Nadeje se netyka konkretnosti, ta je o tom, ze muj zivot dopadne dobre, ne tak jak chci,ale dobre, je to vedomi, ze to co se mi deje,ma nakej smysl a ja to jednou dokazu pochopit, ze muj zivot tady ma smysl a postupne dochazi naplneni... a prave tahle Nadeje umira posledni Tak tohle je jiný pohled, nicméně v konečném důsledku koresponduje se vším níže řečeným. Děkuji Ti za to, že jsi prezentovala i toto vidění toho, jak lze nebo nelze ztratit Naději.... Myslím, že vše, co dosud bylo napsáno, na Tebou řečenou myšlenku navazuje.... |
|
|