| Od: ILUNaxiel |
| Datum: 10.září 2003 18:39:34 |
| Předmět: To: Bree Valentine |
Nemohu se nezeptat: zač děkuješ? BTW: jak jsi na tom s vážením si sebe sama? Nemusíš samozřejmě odpovídat, nechceš-li.... |
|
| Od: Bree Valentine |
| Datum: 10.září 2003 18:33:12 |
| Předmět: To ILU |
| Děkuju;) |
|
| Od: Sidonie |
| Datum: 10.září 2003 14:47:21 |
| Předmět: pro Ila |
Pěknej den, já je považovala za přátele, a když mě opustili tak jsem prostě je nehodila do koše s názvem "naokopřátele", víš, když byli jako že při mě, pomohli a já jim... na to se nezapomíná a to zklamání... přebolelo, přišli ti jiní a pomohli jinak... ale je pravda, že to bolelo... Děkuju za vyslovenou podporu, snad to klapne. ikdyž včera večer měla moje maminka monolog s tím, že je rozezlená nad tím, že nejsem jak ona, že se neumím obětovat dítěti, beru ji otce, domov ve kterém vyrůstala šest let, ale já si neumím představit, že bych jenom proto, že mám dceru s ním, musím tam žít... tak jak ona se obětovala nám a nezažila skoro nic... bolí to její obviňování a nepochopení... Proč mu nedáš šanci... jenže ikdyž by přede mnou lezl po kolenou, se mnou to nehne, asi víš proč... maximálně mu řeknu, díky vážím si to,ale proč to nešlo v předchozí pětiletce, teď už o to nestojím, a budu ta nejhorší mrcha pod sluncem, protože si myslím na jiného, velice rovného a správného člověka, vedle kterého nejsem služka, kuchařka...ale hlavně žena, to jsem u manžela necitěla... asi jsem otravná, ale jsem na to sama... Všem, je mi líto, že nemůžu se momentálně zapojit do diskuze, ale fičím pro dceru do družiny, tak hlavně narovnat krk a otevřít oka Pá a děkuju jěště jednou |
|
| Od: Sklerotikkk |
| Datum: 10.září 2003 14:02:26 |
| Předmět: pro Přesličku: |
Nevím, ona to bude nejen léčka od deprese. Měl jsem příležitost sledovat, jak reagovaly např. spolužáci, když se něco podobného začalo třídou šuškat o jedné bývalé spolužačce. Bylo mi zcela upřímně na zvracení... Všem těm lidem bych přál zažít jediný týden s tím, co má v hlavě člověk s depresí - chtěl bych vidět, co by asi říkali potom... I já jsem jednou měl takovou malinkou "zkušenostičku" - jedna známá, troufnu si říct že i kamarádka mi přišla natolik blízká, že jsem jí to řekl a její postoj se myslím od té doby docela změnil. AlespoŃ mi to tak přišlo. A nakonec mě úplně dostala její otázka "Ale vždyť ty nejseš nějak úplnej blázen, ne?" Těžko říct, možná to byla lichotka :) Každopádně souhlasím, že z části to je opravdu jen nástraha mojí hlavy. Opravdu hodně dlouho mi trvalo, než jsem dovedl přijmout myšlenku, že existují lidé co mě berou i s mými problémy, když se s nimi mnohdy neberu ani já sám... Sklerotikkk |
|
| Datum: 10.září 2003 14:02:04 |
| Předmět: omluva za předchozí příspěvek |
| že je tak roztahaný - dělal jsem to copy+paste z notepadu a asi to vzalo i řádkování |
|
| Datum: 10.září 2003 14:01:07 |
| Předmět: pro Visnery: |
Víš, to co říkáš, zní sice krásně - že by se člověk "neměl stydět za své názory a chování, ať už je pronese kdekoliv", ale obávám se, že jen zní. Co se těch názorů týče, v tom bych i souhlasil, ty v podstatě projevuju všude stejně a všude stejně silně (někdy v tom "reálném" životě i silněji) a můj postoj ke světu se taky nemění. To, že navenek nedávám najevo (snažím se nedávat najevo), že trpím depresemi ale ještě neznamená, že bych se za ně styděl. Nestydím, prostě se mi to přihodilo a já s tím nic nenadělám, vybrat jsem si nemohl tak proč se stydět? Jen myslím, že je to takový "pud sebezáchovy" - protože tohle prostě většina společnosti není schopna přijmout, aniž by mě odsoudila (nerad pronáším tak zásadní tvrzení, ale to, že pro velkou část světa je člověk s depresemi mešuge, magor, blázen, cvok a další různá stvoření/pojmenování, si troufnu podle svých zkušeností tvrdit dost jistě). V minulém příspěvku jsem osobnost rozdělil ne proto, že bych byl "tady" a "venku" zásadně jiný, ale proto, že tady je mi dovoleno být otevřenější. A zcela upřímě, neznám člověka, co by se za obrazovkou a "na živo" choval úplně stejně... Sklerotikkk |
|
| Od: Přeslička |
| Datum: 10.září 2003 12:11:29 |
| Předmět: pro Ilu |
| ahojky Ilu, k tem druhejm lidem, samo souhlas s tim,cos napsal, to pro Sklerotika byl tak trosku neusporadanej proud myslenek, ale slo mi hlavne o projevy nabouraneho sebevedomi, kdy clovek "nechape" proc se s nim vlastne nekdo bavi, venuje mu cas, atd... ty bych rekla, ze jsou casto jen pruvodnim jevem psych. problemu... jinak skoda, zes nereg. na plysaka, myslela sem, ze jako jeden z mala pochopis... |
|
| Od: ILUNaxiel |
| Datum: 9.září 2003 23:11:15 |
| Předmět: To: Bree Valentine |
No, podle předpokladu těch dobrých vlastností na sobě vidíš dost málo - respektive méně, než těch špatných. Mám z toho pocit, jako že se nedoceňuješ, což by mohla být jedna z příčin Tvých depresí. Ono naučit se vážit si sebe sama a mít se ráda, je hodně důležité... ...a není to zase až tak moc těžké! Oceňuji, že jsi zařadila tvrdohlavost mezi horší stránky - tohle většina tvrdohlavců neumí :) Pokud skutečně dokážeš brát lidi takové, jací jsou, bez ohledu na to, jak vypadají, tak velké plus pro Tebe! Krom dalších věcí by to naznačovalo, že přemýšlíš do hloubky - což ostatně samo o sobě může vést k depresivním závěrům (protože realita halt není nikdy růžová) a následně i stavům. Ale i tohle jde zvládnout. Stačí jen umět najít pozitivní maličkosti a umět se z nich radovat :) |
|
| Datum: 9.září 2003 22:12:39 |
| Předmět: ... |
| a k tomu všemu ještě naivní... |
|
| Datum: 9.září 2003 22:11:53 |
| Předmět: To ILUNaxiel |
| Mno..špatný...velká sebekritika, nedostatek sebevědomí, pesimismus, depresivní, náladová, tvrdohlavá, cynická, flegmatická...určitě se jich najde ještě dost ...a ty dobrý...no...snad jen to,že sem přátelská...myslím tím,že se bavim s každým bez ohledu na to, jak vypadá nebo jakýho je postavení a tak... |
|
|