| Od: Sasanka |
| Datum: 11.červen 2003 15:48:30 |
| Předmět: To Ilu |
Ahojky, no, já jsem se tady moc neprojevovala, takže není z čeho soudit, ale jak jsi tak psal o netové identitě, třeba u mě je taková víc sebejistější než ta reálná, v tom asi bude ten hlavní rozdíl. I když, možná paradoxně, mám pocit, že sebejistější jsem od rozchodu s mým bývalým přítelem, ale to je zase jiná kapitola... A svůj vnitřní svět? Ten máme asi všichni, ale ne každý do něho pustí ještě někoho dalšího - jako ukázkový introvert o tom něco vím :)... A tak se potom projeví třeba jen v básničkách nebo právě na netu, kde si člověk může být jistý, že ostatní vidí jenom jeho názory a nehodnotí to, jak vypadá, což spoustu lidí zajímá především (k jejich škodě). Když se zastavím u vzhledu, tam jsou pro mě nejdůležitější oči, tedy ne barva, samozřejmě, ale to, co říkají. Tolik se toho z nich dá vyčíst!! Až z toho někdy mrazí... a jsem zase u vnitřního světa, ten se dá najít v očích, alespoň mě se mockrát stalo, že jsem věděla ještě dřív, než někdo něco řekl, o čem to bude - tedy pokud nelhal, což se ovšem v očích okamžitě odrazí. No, to jsem se nějak rozpovídala... P.S.: promiň tu zkomoleninu Tvého nicku. |
|
| Od: Ginger |
| Datum: 11.červen 2003 12:24:18 |
| Předmět: To Ilunaxiel |
Ahoj! Nejprve Vam chci podekovat, Vam vsem..ikdyz se nic moc rapidne nelepší, tak je příjemné mít v někom podporu..Snad si vyberu dlouhou cestu a také úspěšnou. Už mám také na čase užít si trochu těch lepších stránek života - ikdyž to moc nejde.. Teď si hledám práci, ráda bych začla opravdu znovu se vším všudy. Hlavně potřebuji přijít na jiné myšlenky a přestat všechno tak strašně moc řešit a trápit se. Doufám, že to vyjde - ikdyž bych teď nejradši vše hodila za hlavu, neudělám to a pokusím se jít dál. Snad... Díky,že jste tady. |
|
| Od: ILUNaxiel |
| Datum: 11.červen 2003 9:58:28 |
| Předmět: To: Sklerotikkk |
Škoda, že ses v ten pátek neozval – určitě bychom Ti nezatajili svou aktuální pozici na mapě Prahy :) Každopádně jsem rád, že sraz hodnotíš takto pozitivně. Musím říci, že i pro mne to byl příjemně strávený čas s příjemnými lidmi, kteří mají co říci. Každopádně jak už napsala Visnery – držíme palečky, ať se všechno daří podle Tvých představ! |
|
| Datum: 11.červen 2003 9:58:14 |
| Předmět: To: Ginger |
Život je jako houpačka – někdy jsi nahoře, někdy dole... ...někdy v plusu, příště v mínusu. Ostatně jak říká jedna teorie: všechno se vyrovnává, což by mohlo být vysvětlení toho, proč se u Tebe, jak píšeš, nejprve blýskalo na lepší časy a následně ses dostala "do mínusu." Pokud tato teorie platí (a já myslím, že ano), v nějaké době se snad opět dočkáš přechodu "do plusu," takže držím palce, aby tento stav nastal co nejdříve... To, cos psala, když jsi byla "v pohodě," zní celkem rozumně a je v tom docela dost poznání a pochopení.... Řekl bych, že v Tobě samotné tak nějak "zápasí" stránka rozumová se stránkou emocionální – proto (???) ten překyv z příspěvku, kde jsi vše viděla v jasných barvách, do pocitu jakési beznaděje. Jak Ti napsal Sklerotikkk – udělala jsi první a velice důležitý krok. Teď je na Tobě, kdy uděláš další a zda se vydáš tou (možná dlouhou, možná krátkou – to záleží na Osudu) cestou, jejíž první fázi jsi sama načrtla ve svém starším příspěvku. |
|
| Datum: 11.červen 2003 9:42:04 |
| Předmět: To: Sasanka |
Hojky ahojky :)
Zvláštní, jak se názory lidí liší.... Má drahá polovička mi při prvním setkání řekla, že jsem "jiný" (míněno jiný, než na Internetu). Ale je pravda, že se jednalo o jinou situaci... Další část lidí mi naopak říkalo (a říká), že odpovídám své "internetové identitě." Tak nevím :) Každopádně jsem rád, pokud jsi nalezla podobnost mé Netové a reálné identity... ...bývaly doby, kdy tyto dvě "bytosti" byly radikálně odlišné (ta Netová odpovídala mému "vnitřnímu světu," ta reálná byla určena pro "vnější svět"), nicméně postupně splynuly v jednu :) |
|
| Od: Visnery |
| Datum: 11.červen 2003 0:58:19 |
| Předmět: Sklerotikk |
Mel jsi nas telefon, mel jsi se ozvat...Tak snad priste:) S prijmacek si nic nedelej, s vyskou neni nastesti nikdy pozde a kdyz jsi se uz dostal jinam, tak aspon nepromarnis rok..A uvidis, treba to nebude ani tak zle... My s Iluem drzime palecky!!! Hezky den! |
|
| Od: Sklerotikkk |
| Datum: 11.červen 2003 0:45:07 |
| Předmět: pro Ginger |
On život je holt jedna taková cesta, běh na dlouhé trati... Ale to co získáváme cestou za tu námahu stojí. Přji Ti tedy, abys zahlédla to světlo čím dál častěji a čím dál jasněji. |
|
| Od: Ginger |
| Datum: 10.červen 2003 22:03:39 |
| Předmět: Pro Sklerotikkka |
| Diky za reakci. Myslim, že jsem pochopila přesně, co jsi mi chtěl říct. A já upřímně doufám, že máš pravdu! Přijde mi, jako kdybych žila jen v nějakém začarovaném kruhu a občas zahlédla trochu světla v té hrozivé tmě. Asi to bude zatraceně dlouhá cesta.. |
|
| Datum: 10.červen 2003 20:21:22 |
| Předmět: pro Ginger |
Ahoj, dovolím si vložit se a zareagovat. Myslím, že to, pro co ses rozhodla je krásný cíl, krásný přístup. Vím, že teď se Ti to třeba zdá nedosažitelné a říkáš si něco jako "co jsem to psala"? Také to znám. Člověk v "náhlém návalu" vidí najednou všechno lépe, vidí svou cestu po které chce jít... Ale pak někdy zjistí, že mu to nejde. Možná se Ti už teď, jak píšeš, neblýská na lepší časy, ale věz, že už jsi udělala první krok na cestě. Jednou, třeba jen na chvilku, jsi viděla svět, jak by sis ho přála a byla jsi odhodlaná k tomu směřovat. Věz, že to je krásný první krok. Možná Ti teď bude třeba zase špatně, ale pokud se své myšlenky, svého snu, nevzdáš, bude se Ti vrace. Stále častěji se budeš cítit jako pán svého osudu a postupně směřovat kam si přeješ. Pokus se vydržet, pokus se nevzdat se toho úplně. Třeba brzy uděláš další krůček. I malé krůčky nás k cíli posouvají blíž a i když je cesta dlouhá, krůčky musíme dělat dál a těšit se na cestu před sebou, protože se na ní dá poznat a potkat (nebo obráceně?) spoustu věcí, lidí a tak podobně:) No, je to dost zmatené, ale snad v tom někdo třeba vzdáleně vidí, co jsem chtěl říct. |
|
| Datum: 10.červen 2003 20:13:01 |
| Předmět: Tak abych nebyl pozadu... |
... přispěji si i já ke srazíku. Musím zcela otevřeně říct, že se mi tam opravdu se všemi moc líbilo a cítil jsem se fajn a bylo mi moc líto, že jsem musel tak brzy odejít. Nevím čím to bylo, ale z mého pohledu jsem se i cítil o mnoho lépe než minule. Ne lépe, to je špatné slovo... nenapadá mě přesný výraz... možná víc jako součást? To je asi nejblíž realitě. Když jsem potom dorazil na to druhé místo, kde jsem ten večer přislíbil svou účast, cítil jsem se tam jako absolutní mimozemšťan. Nevěřil jsem, nestíhal jsem. Docela diametrální rozdíl. Vážně jsem uvažoval o tom, co Vis prohodila spíše v legraci, abych se pak k Vám všem vrátil, ale pak mi došlo že nevím přesně kde jste a hlavně taky, že se musím druhý den učit. No, nevím, jestli mi to bylo něco platné. Včera jsem sice dělal jedny přijímačky, ale ty byly dost jednoduché a na školu, která by sice byla fajn, ale.... no ty jsem udělal na 96,4 procenta. A dneska jsem dělal přijímačky, ne kterých mi záleželo mnohem víc, ale bohužel jsem je docela zvrzal a o nějakém přijetí si spíš můžu nechat zdát :-( |
|
|