| Od: ILUNaxiel |
| Datum: 12.červen 2003 12:05:39 |
| Předmět: To: Magnificat |
K tomu, že se všechno vyrovnává – na to, cos napsal, mohu reagovat několika způsoby. Třeba tak, že se vše nemusí vyrovnávat v rámci jednoho života, ale v rámci životů následujících.... Nicméně to bych své tvrzení vystavěl na teorii, které můžeme a nemusíme věřit ;). Ano, někdy se skutečně nakupí celá řada negativ a leckdy následuje jedno za druhým v takovém sledu, že to pak může v člověku vyvolat dojem, že je všechno špatně.... Nicméně nezapomínejme na to, že člověk má ve zvyku pamatovat si více to špatné, než to dobré... ...a v každém životě je něco dobrého, akorát to buď nevnímáme, nebo tomu nepřikládáme takový význam, jako tomu negativnímu.... Všimni si, že lidé se více dokážou vyžívat ve svém smutku (píšou básničky, pláčou, mají všelijaké černé myšlenky...), než ve štěstí – proto smutek prožívají intenzivněji a proto mají častěji pocit toho špatného, než toho dobrého. Proto tvrdím, že když se člověk naučí vnímat a prožívat maličké radosti a změní v tomto duchu svůj pohled na svět, pak má šanci vnímat i to, že dobré a zlé se (dříve nebo později) vyrovná. Samozřejmě pokud zaujmeš negativistický přístup "všechno jde do hajzlu," tak samozřejmě nebudeš vnímat drobnosti, kterými se to špatné kousek po kousku vyrovnává... ...a může se stát, že tak přehlédneš i nějaké větší (třeba i životní) štěstí. |
|
| Datum: 12.červen 2003 11:59:10 |
| Předmět: To: Foggy |
Ajaj... ...koukám, že Tvá nálada uplynulý večer kolísla směrem dolů – alespoň soudě dle Tvého příspěvku, kde se to projevilo Tvým negativismem. Proč Tě nebaví číst ty, kdož nějak reagovali? Tuhle otázku Ti nezodpovím, každopádně čím jsem si jist, že to, kdo sem psali, za to, že Tě to nebaví číst, nemohou ;) Jinak co se Nera týká – já myslím (a soudím tak dle slov, jež napsal), že mu reakce nějakým způsobem pomohly.... Bohužel mohu soudit pouze dle jeho slov a je jen a jen na něm, zda jeho slova odráží i jeho vlastní cítění a vnímání se. Pozastavuješ se nad tím, že každý Nera odrazuje od jeho způsobu myšlení. Přiznám se, že já jsem zde nic takového nezachytil... Pouze mu někteří vyjádřili svůj nesouhlas s tím, že sám sebe označil jako toho, kdo kazil sraz a to považuji za samozřejmé – když si myslím, že Nero sraz nekazil, tak to napíšu a tak to udělali i ostatní. Jak Nero došel ke svému závěru (aneb Tvá otázka "Kdo na něj svou zpětnou vazbou působil tak, že tento pocit zakořenil i v souvislosti se srazem?") opravdu netuším. Byl jsem tam a mohu říci, že tam byla velice přátelská atmosféra, ve které nevládly žádné antipatie a sám Nero byl jedním z hlavních "mluvčí," na kterého ostatní reagovali. Dovolím si tedy výhrady proti Tvé formulaci, která vyzněla tak, jako by za Nerovo vnímání sebe sama mohl někdo ze srazu, či snad dokonce všichni. Výhrady jsou o to silnější, když vím, že nemůžeš soudit ani posuzovat něco, kde jsi vůbec nebyla. Neunáhluj se, prosím, ve svých závěrech. |
|
| Datum: 12.červen 2003 11:51:54 |
| Předmět: To: majtinek |
| Lež určitě není začátek cesty k tomu, aby člověku bylo lépe.... Možná tím dosáhneš toho, že budeš na své okolí lépe působit, ale uvnitř Tebe to nejspíš lepší nebude... ...spíš myslím, že tomu bude naopak. |
|
| Od: majtinek |
| Datum: 12.červen 2003 11:49:37 |
| Předmět: Visnery |
| protoze si myslim, ze je to zacatek cesty k tomu, aby cloveku opravdu lip bylo... |
|
| Od: Visnery |
| Datum: 12.červen 2003 11:35:57 |
| Předmět: majtinek |
| A proc lhat? PROC tvdit, ze je ti dobre? |
|
| Od: Visnery |
| Datum: 12.červen 2003 11:35:12 |
| Předmět: Foggy |
Mozna vime, co Nera trapi a mozna taky nevime, proto jsme tady, proto mluvime a proto se snazime komunikovat a dokazovat...Proto se POKOUSIME otevirat oci a davat pocit, ze clovek neni sam... Ano byt JEN pouhymi slovy...
Nero jediny vi o cem presne mluvi, my muzeme jen hadat, ale je to to jedine co ted a tady zmuzeme...
|
|
| Od: majtinek |
| Datum: 12.červen 2003 0:11:44 |
| Předmět: ??? |
| Jak se da pozitivne rici, ze mi je spatne? |
|
| Od: Foggy |
| Datum: 11.červen 2003 22:24:58 |
| Předmět: ... |
Mě to nebaví ani číst. Lidi - proč mě nebaví vás číst??? :'o( Stále stejné ale zárove%n jiné věty smutku, sraženého sebevědomí, nemoc pochopení sebe sama,... Co se to dějě s touhle dobou. Nebaví mě to! Každý Nera odrazuje od způsobu myšlení, ale nikdo se ho neptá PROČ?! Z jakého důvodu si to sám o sobě myslí?? Kdo na něj svou zpětnou vazbou působil tak, že tento pocit zakořenil i v souvislosti se srazem? Třeba i nevědomky? Život je strašná věc - když je člověk příšera a ani vo tom neví. Příšera sám k sobě a zároveň k nikomu - příšera ke všem a nejvíc k sobě? Vždyť já nic takového nedokážu!!! Teď by se slušelo říct sbohem. Ale to já nedodržím nikdy. Žádné slovo nevystihne smutné ahoj. |
|
| Od: Magnificat |
| Datum: 11.červen 2003 18:00:01 |
| Předmět: ? |
| Co mám dělat,když nevím co dělat? |
|
| Od: Magnificat |
| Datum: 11.červen 2003 17:59:38 |
| Předmět: to Ilu |
| Všechno se nevyrovnává-když jde něco do hajzlu,tak to jde do hajzlu na furt. |
|
|