Od: Blizi |
Datum: 6.září 2004 11:21:40 |
Předmět: Noemi/Iveta |
Ahojky, ja osobne Ti nemohu, bohuzel, poradit, ale dam Ti odkaz na stranku - forum.babinet.cz. Jako prvni na ni najdes "danove-pravni poradnu", kde temer denne odpovidaji na dotazky pravnik a danova poradkyne. Zkus tam napsat svuj dotaz, mozna Ti poradi..:) Preju hodne stesti... |
|
Od: ILUNaxiel |
Datum: 5.září 2004 22:27:12 |
Předmět: Iveta/Noemi |
Technická: když píšeš pod více nicky (přezdívkami), mateš tím lidi.... Jinak tady je asi každá rada těžká. Nevím o tom, že by tu byl někdo expert přes právo (i když minimálně jedna ze zdejších čtenářek ho studuje, takže Ti třeba poradí odborněji). Nebudu soudit onen skutek (nejsem vyšetřovatel), ani to, zda jsou tři roky za tři mrtvé hodně, nebo málo (neznám detaily a navíc mi to ani nepříšluší). Mohu Ti říci jen, že možností moc není: odvolání se k soudu vyšší instance (pokud se dotyčný odvolání nevzdal, nebo nevypršela-li lhůta pro odvolání), případně žádost o milost prezidenta republiky (ale tam moc velká šance není). Držím palce, ať to zvládneš... |
|
Od: Iveta |
Datum: 5.září 2004 22:21:27 |
Předmět: Hubi |
Zavřou mi asi manžela, kdo dokáže poradit...pomoci, kam se obrátit, přes hrubou nespravedlnost...jsem na pokraji.12 let žil bez "vroubku", ...nedokážu asi víc popsat... |
|
Od: Noemi |
Datum: 5.září 2004 22:16:41 |
Předmět: Hubert |
Máte někdo prosím zkušenost se soudnictvím? Po 12ti letech mi odsoudili manžela na 4 roky. Po všech těžkostech, které zažil mu lékař diagnostikoval nádor. Tři měsíce života, nebo operace ve Vídni, která měla stát majlant. Protože jej rodiče dali do děckého domova, podpora žádná, peníze žádné a mějte 18 let ...chytil se bandy a nelegálně "ušetřil" asi na polovinu operace. Samotní komplicové jej tenkrát šli udat. Takže si odseděl dva roky tenkrát. Pak jsme se vzal a po 10 letech, jej v pátek odsoudili. Čekáme na rozsudek, nabytí právní moci...Máme dvě malé děti, muž dělá už několik let 10-18 hod. denně, čekám, kdy se zhroutí. Stal se z něj workholik. Jen být v očekávání vězení, prostě vše je horší! Člověk za to že přejel 3 lidi, podnapilý až se práší, dostal 3 roky. Za tři životy! Tady někdo žije 12 let spořádaně, splácí své škody a po 12ti letech si má jít sednout na kolik ještě let...sama netuším, co by se dalo dělat, kam napsat, odvolat se...Neporadíte mi někdo prosím? Díky moc |
|
Datum: 5.září 2004 21:31:48 |
Předmět: Blizi |
Kurník a já teď zrovna jako naschvál nenajdu, kdy jsem kde a komu psal o třezalce přesně to, co Ty! Totiž, že pomáhá nejen ta bylina sama o sobě (což ostatně potvrzují i někteří psychologové, ale polemizuje se o tom), ale i ten samotný akt, kdy si uvaříš čajík, vnímáš vůni, obejmeš hrníček oběma rukama a vnímáš to krásné voňavé teplo.... V podstatě jsem tehdy popisoval to, o čem mluvíš Ty a musím Tvá slova potvrdit. Dalo by se říci, že už jen ten "obřad" vaření a pití čaje vyvolává v člověku jistou pohodu... Rozhodně je to lepší, než jíst nějaké prášky. K tomu by mě asi nedokopali. Ale třezalku jsem testnul a z výsledků jsem byl (a dodnes jsem) nadšen... |
|
Datum: 5.září 2004 21:27:04 |
Předmět: Blizi, Andy.... |
Jo, opět budu souhlasit s Blizi - to, že před jeho stávající jsi za "kamaráda," ukazuje dosti věcí o jejich vztahu.... IMHO to ani není láska, protože partneři by si neměli lhát (nebo se pletu?). A to, jak Ti dává pořád (s prominutím) sežrat, jak je ta jeho stávající "úúúžasná," to mně osobně silně smrdí jakýmsi pokusem o pomstu. Možná jsem staromódní, ale IMHO by se dva partneři měli prostě rozejít a pak jít každý svou cestou. Nechávat si partnerku proto, aby ji dotyčný mohl ukázat, jakou "úúúžasnou kočku" si onen dotyčný našel mi přijde jako docela hnusný tah. Nemá ten chlapec tak trošku problémy se sebevědomím? Každopádně, Andy, já bych šel od něj.... A to co nejdál (včetně výměny SIMky). |
|
Datum: 5.září 2004 21:26:25 |
Předmět: Ilunaxiel |
Ahojky, moc rada Te "vidim", uz jsi mi chybel :/ Co se tyka trezalky, tak piju ted takovou smes ruznych bylinek a je fakt, ze to trosku pomaha, mozna i takova ta atmosfera, uvarit si cajik, sednout, pomalu vypit...Asi lepsi nez se cpat neurolem:) Doufam, ze jste meli s Val fajn prazdniny a zase vas tu uvidim na diskuzi, mate velke absence!!:))) Papa.. |
|
Datum: 5.září 2004 21:22:39 |
Předmět: Andy |
On ji tvrdi, ze je s kamaradem? No, ne ze bych chtela soudit, ale to mezi sebou moc duvery a otevrenosti nemaji. Ta poznamka o krase je opravdu tezka zkouska sebevedomi, ale to mam skoro pocit, ze u Tebe tu zarlivost hodla vyvolavat, cili "buh vi jaka je ve skutecnosti, ale pred Tebou se musi jevit jako ta neuzasnejsi". To co pise Ilunaxiel je velka pravda, taky s tim do puntiku souhlasim...konkretne s jeho vetou "přátelství je i o tom, že se snažíme příteli neubližovat" a on Ti timto ublizuje dost..Ozvi se zase kdykoliv budes mit naladu... |
|
Od: Andy |
Datum: 5.září 2004 21:02:39 |
Předmět: pro Blizi |
Tak jeho pritelkyne si zatim mysli ze chodi za kamaradem takze ani zarlit nemuze :) Vis, zrovna dneska jsme se videli. Zarilo z nej stesti a porad o ni basnil. Rikal jak je krasna a uzasna a dokonala a.... a pak rekl, ze ja jsem hezka ale ona krasna cimz chtel asi vyjadrit ze je ve vsem lepsi nez ja. Rekla jsem mu na to, ze vzdycky se najde nekdo lepsi a dal to neresila ale ted je mi z toho hrozne smutno. Ale uvidim. Jen se musim necim uklidnit jak pises. |
|
Datum: 5.září 2004 20:59:42 |
Předmět: Blizi, Andy |
Hojky....
I když diskuzi na stránkách spíše sleduji, než abych psal (tímto zdravím Foggy a Přesličku), tak bych se rád maličko vložil do vaší diskuze....
Andy, zabíjet se kvůli vztahu je hloupost. Ostatně sama píšeš, že za pár let to uvidíš jinak. A v téhle větě máš naprostou pravdu. Jak zaznělo již v sérii seriálu "básníků": na každém konci je hezké, že něco nového začíná.... A svým způsobem je to (sice realistická) pravda. Druhá věta, kterou Ti řeknu, patří mé kamaráde, která mi kdysi napsala "žádná ženská za to nestojí"... ...a já to jen pro Tebe upravím na "žádný chlap za to nestojí." Tehdy jsem tuhle větičku moc nechápal, ale dnes, když už jsem řekněme "někde jinde," pod ní dávám veliký podpis a souhlas.... Ad. kamarádství - no, jsou VÝJIMKY, které tvrdí, že mezi bývalými partnery může existovat přátelství.... Já patřím mezi ty, kdo tvrdí pravý opak. A osobně si myslím, že mezi bývalými partnery takové to klasické "přátelství" prostě nemůže existovat. Proč? Podívej - kamarádka, která byla odjakživa kamarádkou, si klidně vyslechne chvalozpěv na mou partnerku, kdežto bývalou partnerku tohle bude zraňovat. Proto tvrdím, že mezi bývalými partnery bude vždy nějaký náboj a jejich kamarádství nikdy nebude opravdovým kamarádstvím. Jak bych reagoval já ve Tvé situaci? Rozhodně bych s bývalkou nezůstal jako kamarád! Tuplem, kdyby mi vyprávěla o tom, jak je ta nová ÚÚÚÚŽASNÁ.... Přeci jen přátelství je i o tom, že se snažíme příteli neubližovat.
Blizi, děkuji za Tvé příspěvky - v mnoha směrech s Tebou musím souhlasit. IMHO je ve Tvých textech hodně pravdy a zkušeností. A jsem rád, když vidím, jak podáváš pomocnou dlaň ostatním. BTW: třezalku osobně moc chválím :). Je to skvělá bylinka, která pomohla mnoha smutným lidem (včetně mne).... Přišel jsem k ní náhodou a když jsem ji vyzkoušel, nevěřil jsem :). Doporučuji jak na špatnou náladu, tak na to, když člověka "chytí nervy," tak i na neklinické depresivní stavy. Opravdu skvělá záležitost (a za pár kaček :) ). Dále se ve Tvých radách naprosto ztotožňuji s tím, co jsi napsala! Ještě jednou díky pro Tebe :) |
|
|