Diskuze

Přidání příspěvku
od:
e-mail:
předmět:
text příspěvku:
opište text :
nápověda
Filtr
podle nicku:
v předmětu:
v textu:

Příspěvky 1061 až 1070 z 7563 celkem Nejnovější Novější Starší

Od: ILUNaxiel
Datum: 30.duben 2003 23:25:25
Předmět: To: Přeslička - normalita
Je otázka, zda je normální nelhat.... Většina lže a to více či méně často. Takže možná je normální lhát.... Alespoň na tomhle světě mám ten pocit.
Zda je normální kouřit, pít, brát drogy... ...tady se karta tak nějak obrací, protože lidí beroucích drogy je menšina a obecně to tedy normální není.... S kouřením teď nevím, jaké jsou poslední statistiky, ale jak tak sleduji, mám dojem, že se kuřáci dostávají do menšiny. Takže možná je normální nekouřit. Ale není snad věcí každého, aby naložil se svým zdravím? Pravda, pokud se rozhodne takto, tak pak by neměl po nekouřící většině požadovat například úhradu svého léčení. S alkoholem – tady mám spíše pocit, že abstinenti jsou v menšině a tedy normální je pít.... Možná se pletu, ale řekl bych, že to tak je. A samozřejmě platí to, co jsem řekl u kuřáků – ať si každý pije, jak chce, ale následky by si měl nést sám....
Normální není neuplácet – v téhle společnosti bují korupce a když něco chceš, musíš si hezky "připlatit." Já sám sice nikdy neuplácel, ale na druhou stranu například vím, že s mou stávající pochroumanou nohou bych bez konexí strávil na chíře v Krči čtyři hodiny, kdežto s konexemi jsem tam jen hoďku až dvě.... Takže i tohle je normální....
Dopravní předpisy – to je kapitola sama pro sebe o které bych, coby myslím si celkem dobrý řidič, mohl psát eseje. Ale upřímně říkám, že ani já předpisy nedodržuji bezezbytku a odmítám třeba o půlnoci jezdit kolem školy 30, protože je tam značka kvůli dětem, když tam o půlnoci žádné děti nechodí.... A takhle bych mohl pokračovat. Oficiálně je normální dopravní předpisy dodržovat a možná, že v tomto případě to i většina dělá a zbytek je k normalitě (jako v mnoha dalších směrech) tlačen represivně....
Takže co je normální a co nenormální je věc strašně relativní a liší se člověka od člověka. Nicméně myslím, že stále platí, že za normální je považováno to, co dělá většina....

Od: Přeslička
Datum: 30.duben 2003 23:16:48
Předmět: pro Ilu
normalni je nelhat, normalni je nenicit si zdravi alkoholem,nikotinem,drogama, normalni je neuplacet, normalni je dodrzovat dopravni predpisy... ale... vetsina uznava aspon milosrdnou lez, vetsina prilis neresi,co konzumuje, vetsina uznava ze ucel sveti prostreky, vetsina jezdi mestem sedesat...takze?

Datum: 30.duben 2003 23:13:43
Předmět: To: Přeslička
Věk neprozradím :)
Je to její osobní údaj a pokud ho nechtěla publikovat ona sama, tak to (a teď použiji vlastní terminologii) akceptuji.
Ale bylo by jistě zajímavé, kdyby sis tipla :) Samozřejmě ode mne by ses nedozvěděla, zda jsi se strefila, nebo ne....

Datum: 30.duben 2003 23:12:18
Předmět: To: Přeslička - můj dluh :)
Ad. ad tolerance...no pro me je rozdil mezi tolerance a respektovani ... respektovani je jakysi vyssi stupen, akceptace je novy slovicko, este ho musim zaradit, ale zatim mi zni jako synonymum s resp. No, tohle je opravdu o slovíčkaření.... Tady by nám patrně pomohl jedině slovník spisovné češtiny. Nicméně když to vezmu čistě za sebe, tak tolerance znamená, že toleruji - tedy přiznávám právo - třeba na něčí názor. Respektuji - tímto slovem bych specifikoval, že něčí názor nejen toleruji, ale že jej i beru na vědomí, jako názor "druhé strany." A akceptuji - tak bych označil názor, který nejen respektuji, ale u kterého jsem i schopen a ochoten pochopit, proč si za ním ten který člověk stojí (třeba proto, že ho znám a vím, co ho k těmto názorům vedlo).
Je to fakt jen o terminologii a o tom, jaký kdo z nás přikládá jednotlivým slovům význam....
Ad. ad normalni... normalni je od slova norma, zakon, predpis... normalni je tudiz to, co je v souladu s normou... tudiz si myslim, ze chovani "masy" casto normalni neni... Já s Tebou tentokrát nebudu až tak zcela souhlasit. Masa se většinou chová v souladu s normami, zákony a předpisy. Masa třeba nechodí po lavičkách v metru, protože existuje nepsaná norma, že se to jaksi nedělá... ...a normální tedy není po těch lavičkách chodit. Samozřejmě tohle je velice markantní ukázka.... Načrtnu jiné téma, jež jsem nedávno studoval - co třeba takové sebepoškozování fyzické schránky člověka? Nedávno jsem četl stránky (kdyžtak pak přidám odkaz), kde se vyjadřovali lidé, jež toto dělají a z jejich pohledu je to de facto normální projev emocí. Z hlediska většinové společnosti ale tohle normální není - většina prostě tohle nedělá, je to tedy taková nepsaná norma a kdo tohle udělá, tak není "normální."
A tak to máš s naprosto vším. Většina je ta, co stanovuje normy a pravidla - ať už psaná nebo nepsaná - a tudíž většina je ta, která tímto i určuje, co je normální a co už není....

Datum: 30.duben 2003 23:06:14
Předmět: pro Ilu
mluvila sem o slozeni Vis,Courtney,Naco Nick...:) sim,sim,prozradis kolko je Vis?

Datum: 30.duben 2003 23:04:14
Předmět: To: Přeslička - 1. díl
Jestli tu jsi stařenou, jak jsi psala Visnery – nejsi. Pravda, ještě nedávno to tady bylo dost "teenage," ale všechno se vyvíjí a jak jsem tak měl možnost sledovat, poslední dobou tu zakotvují spíše lidi nad dvacet. Kdybych měl specifikovat "typického návštěvníka" těchto stránek, tak to většinou bude žena (asi tak ze 66%) ve věku 20-25 let. Takže za babku tu ještě opravdu nebudeš :) Nicméně o věku to tady není – znám hodně "cátníků" a "cátnic," kterým to de facto nemyslí a dost "náctek," kterým to naopak myslí přímo fantasticky...
Hned se pustím do toho, jak jsme se tehdy bavili o toleranci...

Datum: 30.duben 2003 22:59:33
Předmět: pro Vis
no dobre, kdyz nam veris, ze tu budem hodny:)) tak prijemny vecer pod lampou...

Datum: 30.duben 2003 22:58:44
Předmět: pro Ztracenou duši
myslim, ze kazdej pribeh je svuj a original... ja osobne se vetsinou zamiluju az po case, casto do pratel... proste cloveka poznavam hloubs a hloubs a křís:)... ale nikdy z toho nic nebylo,tak nevim rizika,ale znam pripady,co fungujou,takze pac ne,jestli to citis,tak do toho jdi...

Od: Visnery
Datum: 30.duben 2003 22:56:55
Předmět: Presli..
Nene, diky...dnes uz rozhodne ne e...
Padam unavou a jdu do postele s knizkou...a byla bych tu jen za pesimistu..:)
Ale vam preji hezky zbytek vecera a nasledne snad klidnou noc!
pa

Datum: 30.duben 2003 22:56:27
Předmět: To: Přeslička
Dobře - jdu si Tě vyfiltrovat :)

Příspěvky 1061 až 1070 z 7563 celkem Nejnovější Novější Starší