Diskuze

Přidání příspěvku
od:
e-mail:
předmět:
text příspěvku:
opište text :
nápověda
Filtr
podle nicku:
v předmětu:
v textu:

Příspěvky 451 až 460 z 7563 celkem Nejnovější Novější Starší

Od: Katky
Datum: 10.leden 2004 22:56:17
Předmět: Deprese
Připadám si na tomto světě zbytečná,úplně bezvyznamná.Jsem nejvetší zrůda co existuje.Neměla jsem se narodit.Připadám si tak strašně hnusná.I když mi všichni říkají že to není pravda.Věřím tomu,že jsem zrůda čím dál víc.Někdy celé dny jen probrečím.Nemůžu najít smysl života.Připadám si jako bych sem vůbec nepatřila.Jako bych se na této zemi ocitla nějakým nedorozuměním.Nikdo mňe nechápe.Mám hrozný strach.Mám strach ze života.Asi umřu.Co mám dělat???Poraďte mi někdo prosíííííííííím.Přemýšlela jsem spáchat sebevraždu.Nebylo by to lepší než žít jak zrůda,jak úplný idiot,jak ta největší špína na světě?Nikdy nepochopená a odpuzující lidi kolem sebe svým ustrašeným chováním,taká jsem já.Nikdo mně nemá rád.Jsem tichá a moc toho nenamluvím.Mám strach chodit mezi lidi,protože se mi zdá,že jsou proti mně tak hrozně hezcí.Říkají mi,že bych mohla jít na modelku.Proč mi to dělají.Proč se mi tak smějí.UMŘU.POMOZTE MI NĚKDO.Má cenu,abych tady ještě byla?Jsem tu jen na trápení,posměch a nenávist.

Od: ILUNaxiel
Datum: 7.leden 2004 22:17:42
Předmět: Veronice
Spis nez kapky zkus ten caj.... Ono je to lepsi i po te strance, ze kapky si jen nakapes a polknes, stejne tak i prasky, kdezto na caj si musis udelat trosku casu a i to samo o sobe je pozitivni. Hezky to cloveka zahreje a pro mne je velice prijemne zahrivat si dlane o prijemne teply hrnicek. Navic: nevim, jak Ty, ale ja nez leky jako jsou kapky, draze, tablety a podobne, mam mnohem radeji cajik - clovek si pak nemusi pripadat "nemocny."
Ten termin na zavolani dej sama sobe jako "definitivni" - neodkladej to na pristi tyden. Tedy jestli smim takhle radit.... Je fajn, ze jsi udelala to rozhodnuti a kdyz uz jsi se dokazala rozhodnout (coz samo o sobe neni snadne), tak je dobre co nejrychleji jednat....
Pokud budes mit cas a naladu, urcite dej vedet, jaky pristup ta psycholozka zvoli, jak bude dale postupovat atd.. Dost mozna tim pomuzes i dalsim lidem....
Kazdopadne drzim palce! A jeste jednou chvalim!

Od: Veroniky
Datum: 7.leden 2004 22:06:07
Předmět: Pro Ilu naxiel
Tak ti píši...
Dnes je mi už lépe o proti včerejšku a předevčírku číslo jsem ještě nenašla, ale do pátku jí zavolám.. A zkusim tuto cestu třeba mi to pomůže zítra si koupím ty kapky a zkusím to jak na mě budou účinkovat...

Datum: 6.leden 2004 17:49:03
Urcite dej vedet!
A mas pravdu: zivot je docela hezky dar a ne kazdy ma sanci ho zit, nebo zit tak dlouho, jak by chtel.... Nekdy je to tezke, ale casem se da dospet k tomu, ze je clovek stastny i za to, ze vlastne zije....
Ty snimky jsou, pravda, hodne ostre... ...ale je to realita a vystraha, co se muze stat.... Pokud bys mela jeste nekdy ty tendence rezat do sebe, podivej se na ne znovu. Nicmene pevne verim, ze to nikdy nebudes potrebovat :)

Datum: 6.leden 2004 17:43:36
Tak jsem to schlídla je to krutý měl jsi pravdu a zas najednou v hlavě podivej na ty lidi a ty chceš umřít dostala jsi šanci žít tak to využij naco si ubližovat.. Tak když mi bude nejhůř vim co mi pomůže odsebepoškozování...Děkuju a brzy napíšu jak to vše dopadlo Pa Verča

Datum: 6.leden 2004 17:27:45
Nedekuj :) Opravdu neni zac. Jen jsem napsal, co si myslim a take jsem pridal neco vlastnich zkusenosti.
Mailik s odkazy jsem Ti jiz poslal (tedy pokud plati ta adresa, co vyplnujes coby e-mail), takze predpokladam, ze snad jiz dorazil do Tve schranky.

Datum: 6.leden 2004 17:25:43
Máš pravdu dá se říct že jsi mi napsal něco co je pravda jako kdyby jsi mě znal několik let a musim říc po dnešku, že jsi mi i moc pomohl. Sem ráda když si s někym můžu takhle popovídat člověk, který mě chápe... Sem moc ráda a chci aby jsi věděl že jsi mi moc pomohl a taky ti za to moc DĚKUJU a moc ráda bych zůstala s tebou v kontaktu je vidět že se v tom orientuješ.. Brzy napíš až pošleš ty věci ještě jednou děkuju a brzy Verča

Datum: 6.leden 2004 16:56:59
Jojo, ono o techto vecech se leckdy tezko mluvi i pred blizkymi lidmi :( Nemuseli by to pochopit, mohou za to cloveka odsoudit atd..
Ze se za sebe na jednu stranu stydis - to je celkem pochopitelne - proste v Tobe je racionalni clovek (ten, ktery dokaze zhodnotit rizika, uvedomovat si nasledky, resit situaci napriklad s odborniky), ktery vidi, ze Tve pocinani je rekneme "mimo meze." Stejne tak je v Tobe i ona iracionalni cast, schopna prave takovych cinu.... Tohle se muze casem spravit a pak se dost mozna budes na tuhle minulost ohlizet, divit se sama sobe a ptat se, proc jsi vlastne jednala takto....
Pro mne je to pochopitelne: v takovem kritickem momente se cloveku totalne zuzi obzor a neni schopen videt jine vychodisko. Potrebuje jen "ulevu" a uchyluje se treba prave k teto forme....
Co se tyka tech problemu v rodine - je pravda, ze psychicke problemy se mohou do jiste miry dedit (jeden z mnoha prikladu: profesor Koukolik mluvi ve sve knize o tzv. "sebevrazednem genu"). Nicmene mas moznost tuto dispozici ovlivnit a je celkem dobra nadeje, ze se Ti povede toto prekonat.
Za blazna Te urcite nemam :) Jsi proste jen clovek, ktery v urcitych pro nej kritickych momentech reaguje "iracionalne" a zkratkovite. Kazdy mame svuj zpusob, jak celime urcitym situacim. Problem je, kdyz ten zpusob hranici s destrukci nebo sebedestrukci....
Cajik urcite zkus! Zkusim Ti najit i nejake odkazy tykajici se vlivu trezalky na depresi.... Poslu Ti to mailem spolecne s temi fotkami.

Datum: 6.leden 2004 16:44:39
Předmět: PRO ILU NAXIEL
¨Víš já otom nemůžu mluvit mezi mími kamarády, protože se na jednu stranu za sebe stydim, ale já to ovládnout nemůžu i před nimi kolikrát to na mě poznali že nejsem v pořáku myslim, že na tom nejsem ještě tak zle ale když to příde tak je to moc ZLÍ...Já to mívám tak dvakrát do měsíce už asi dva roky. Je teda pravda, že to máme v rodině takovéhle stavi můj strejda byl na psychiatrii má něco jako schyzofrenii taky měl nutkání se zabít i se o to pokoušel.. Teď si opravdu přídu jako bláze ale že mě za něj nemáš?? Bojím se i někdy lidí, že by na mě blbě koukali ale za to já nemůžu to může něco ve mě a já to absolutně nemůžu dostat ven... Stím řezáním: Mám na ruce 7 jizev ale nejsou moc vidět jen jedna ale mám je z horní strany jen jednou sem se tak škrábla na tepnu, ale pak sem si uvědomila že zas to asi nebude moc dobrý... Když mám ten stav tak nejraději do něčeho třísknu nebo se říznu do ruky.. Ale máš pravdu jak stim zaměstnáním tak ze vším, ale v tu chvíli si to neuvědomím třeba po tvém dopise teď ano. Teď sem se uklidnila, protože můžu tobě a ostatním kteří něco podobného zažili to napsat a cítim že tady můžu najít, alespoň nějakou pomoc.. S tím čajem to skusím skoušela jsem i takové kapky z bylinek a ty mi pomohli vnitně nee teda uplně, ale úlevu jsem cítila..Je to divný ale pošli mi nebo napiš mi tu adresu kde jsou ty fotky třeba mi vše dojde.... Děkuju moc pomohl jsi mi a budu ráda když napíšeš

Datum: 6.leden 2004 16:16:13
Předmět: Veronice Habartové
Ahojky,

procetl jsem si vse, co jsi napsala a myslim, ze to Tve rozhodnuti (najit cislo) je velice rozumne a ocenenihodne. Ocenenihodne proto, ze ses rozhodla RESIT situaci, ve ktere jsi a to je prvni krok k tomu, aby ses z toho mohla dostat.
Bohuzel hodne lidicek se k depresim stavi pasivne, nebo jeste hure: zacnou zit ve vizi, ze je pro ne tento stav "normalni." Tudy samozrejme cesta nevede....
S tim rezanim - tohle je velice riskantni zalezitost. Ver mi, ze velice dobre vim, jaka je uleva po takovemto cinu - ostatne popisuji to i nektere psychologicke studie (jiste se na tema sebeposkozovani da najit neco i na Netu). Nicmene jednak je tu velke riziko, ze riznes vice a nasledky mohou byt fatalni (jestli chces, najdu Ti nekde fotky, jak take muze takove pocinani dopadnout) a druhak: v budoucnu, kdy budes v pohode (coz je dosti pravdepodobne, vzhledem ke Tvemu stavajicimu pristupu) budes hoooodne litovat jizev, jez budes mit. Muzes je skryvat, muzes kaslat na to, co si o nich budou myslet lide, ale kdyz napriklad budes hledat praci, neprojdes povinnou lekarskou prohlidkou a zkomplikujes si tak zivot treba cele dlouhe roky po takovemto cinu....
Takze pokud se Te podobna myslenka zhosti, vykasli se na ni a premyslej nad dusledky....
BTW: budu asi vypadat jako reklamni agent, ale krom navstevy psychologa zkus trezalkovy caj. Da se koupit v kazde lekarne, je to prirodni antidepresivum a co jsem tak zatim sledoval, ma celkem dobre vysledky. Nekteri psychologove dokonce predepisujou prasky na bazi trezalky....
Drzim palce a urcite dej vedet, jak pokracujes a zda ses ozvala te sve psycholozce.

Příspěvky 451 až 460 z 7563 celkem Nejnovější Novější Starší