| Od: Sklerotikkk |
| Datum: 8.duben 2003 21:32:26 |
| Předmět: pro Ilu |
Ahoj Ilu, chceš odpovědět na otázku, zda skutečně důvod k sebevraždě lze považovat za objektivní faktor k dokonání tohoto nevratného činu. Asi nechceš slyšet tuhle odpověď, ale ano. Záleží dost na tom, co myslíš pod tím objektivním faktorem. Objektivní pro lidi "okolo"? Asi ne, kdo dělá něco jako že chce spáchat sebevraždu je přeci cvok, ne? Tedy tohle je názor současné společnosti. Možná pro ně není něco dost objektivním důvodem (pravděpodobně by nebylo nic... na jednu stranu dobře, jim tohle nebezpečí nehrozí. Na druhou stranu špatně - v životě se nedovedou vcítit do člověka co o něčem jako je sebevražda uvažuje). Ale pro toho, kdo sebevraždu spáchat chce je jeho problém ZATRACENĚ objektivní. Jsem rád, že sám píšeš "... jak banálně ZNĚJÍ důvody ...". Ano, znějí, znějí pro okolí. Ale pro toho člověka NE! Určitě ne v tu chvíli, kdy třeba drží nůž na zápěstí. A to je už samo o sobě dost velký problém. Je to cvok a nikdo se neobtěžuje pokusit se pochopit, proč tomu tak je. A to už tady vůbec pomíjíme jednu hodně velkou (alespoň si to myslím) skupinu - lidi, co se jim, promiňte ten výraz, "posere celý život" (alespoň jim to tak přijde). Je to jako taková řeka. Začíná to jako maličkatý potůček, kdy se přidává pramínek za pramínkem, přítok za přítokem a ve výsledku je z toho obrovská řeka, kdy je ti úplně jednou, co který pramínek toho veletoku znamená. Nepotřebuješ jeden konkrétní důvod, nemáš ani sílu hledat a rozlišovat ho. Už je v nitru jen ta řeka, jen prázdnota, protože všechno už odnesla pryč... co mi pak řekneš o banalitě důvodů? |
|
| Od: Ztracená duše |
| Datum: 8.duben 2003 21:01:58 |
| Předmět: to ILUNaxiel to..... |
Na svou obhajobu mohu říct I když možná nebudeš mi věřit já opravdu nedám na první, druhý …tý pohled je pravda že už když sem ji poznal cítil sem že z ní vyzařuje úžasná síla. Ale nedal sem se jí hned úplně zbláznit protož je pro mě láska tak vzácná že než bych se do něčeho hrnul radši si počkám a chci ji poznat než bych se spálil. Myslím že nemá smysl vztah založený na vášni nebo momentální touze. A souhlasím s tebou v opakování pohledů a poznávání . Ale já ji znám jak jen mohu jak mi to dovolila. Můžu klidně říct že je ta pravá sem idealista a proto věřím že každý z nás má na světě toho pravého a že si má na něj počkat a nedělat zbytečné chyby. Čekal sem na ní naštěstí relativně krátce horší byly dny vedle ní ty byly k zbláznění. Nedokázal bych začít vztah s nějakou jinou dokud je naděje a nejspíš by to byl problém i potom protože je ta pravá je mou povinností čekat a zkoušet to znovu protože sem prohlédl jako první. Jenže je to strašně těžké být u ní když vím že před chvílí byla s někým jiným . Nemůžu jí to vyčítat a ani nechci pro mě je nejdůležitější aby byla šťastná a jestli to dokáže někdo jiný je mou chybou že sem to nedokázal já ale bolí to. Jestli někdo dokázal někoho koho miluje a věří že je to ten pravý nechat a přestane o něj bojovat nejspíš to nebyl ten pravý nebo je slaboch či zbabělec. A i když mi nejspíš nebudeš věřit znám jen jednu věc kterou bych ji mohl vytknout a ta se dá snadno překonat. Jinak je opravdu dokonalá proto ve srovnání s ostatními rovnou píšu že je dokonalá ale to může nejlíp posoudit tan kdo ji zná a přeji to štěstí i ostatním i když tak trochu sobecky bych s ní nejraději zmizel na ostrov nebo hrad v horách .Nejsem z lidí kterým záleží na tom jak kdo vypadá zamiloval sem se hlavně do její osobnosti a spíš je pro mě dalším problémem že kromě krásné duše je to to nejkrásnější stvoření co kdy kdo spatřil a to mě občas podlamuje kolena a poráží mé jinak až nezdravé sebevědomí. Ale opravdu nedá se slovy popsat jak duše tak krása její a i kdyby to zkusil nejtalentovanější z básníků byla by to její urážka. Ps dík za snahu pomoc mi ale já spíš než by mi někdo snažil se mi ji rozmluvit potřebuji podpořit aby i ze mě nestal se slaboch a já neztratil naději.
|
|
| Od: Přeslička |
| Datum: 8.duben 2003 20:22:33 |
| Předmět: pro Ilu |
| teda Ilu, tohle uz zacina vypadat jako nevylecitelne:)) no taky uz mas vek:) |
|
| Od: ILUNaxiel |
| Datum: 8.duben 2003 20:00:56 |
| Předmět: Nové citátky |
| Čtrnáct (pokud jsem se nepřepočítal) fakt ÚŽASNÝCH citátů, hlavně o Lásce, jsem našel na jednom webíku, který se paradoxně zaměřuje na svatby (co jsem tam asi tak dělal? :))) ). Osobně si myslím, že ty citátky jsou fakt krásné, takže jsem si dovolil vypůjčit si ty, dle mého mínění, nejkrásnější a zařadit je do sekce Citátů. Vřele doporučuji!!! |
|
| Datum: 8.duben 2003 14:36:05 |
| Předmět: Ilunaxiel |
| Aha, tak to je neco jako, ze ve skole se studuje:))... ted sem zrovna na skolnim kompiku v knihovne a pracuji na dodelani teto skoly,ale nejak me ta seminarka nebere |
|
| Datum: 8.duben 2003 10:25:59 |
| Předmět: To: Přeslička |
No, tak to nevím, co Tě to v té škole učí :)) Vezmu to podle svých zkušeností - v prvním zaměstnání jsem seděl a četl si časopisy a noviny. Ve druhém jsem poslouchal písničky. Ze třetího jsem odešel po dvou dnech.... Ve čtvrtém jsem, pravda, dělal i nějakou administrativu. V pátém chtěli, abych opravdu pracoval, tak jsem odešel :))) V šestém - no, tam jsem opravdu musel dělat - to byl spíše koníček. No a teď v sedmém - tak 90% času visím na Internetu. Takže fakt nevím, kde jsi co o té práci slyšela :))) |
|
| Datum: 8.duben 2003 9:51:01 |
| Předmět: Pro Ilu |
| me rikali, ze v praci se pracuje,ale to asi strasili neznamem:))) Btw: jedu na rucni pripojeni... |
|
| Datum: 8.duben 2003 6:34:10 |
| Předmět: To: Všem |
Zdravím a přeji příjemný den všem! Až dorazím do práce, tak se nějak pustím do reakcí, jež jsem slíbil včera večer. |
|
| Od: Naco_Nick |
| Datum: 7.duben 2003 22:39:23 |
| Předmět: Vsem |
| Opet jen v rychlosti zdravim, jelikoz zdejsi pripojeni je neuveritelne pomale. Zitra jiz zasednu k vlastnimu pocitaci a budu si moct v klidu procist vsechno, co se tady probiralo. Tak se mejte co mozna nejlepe, paa :o)) |
|
| Datum: 7.duben 2003 20:15:06 |
| Předmět: Vzdávám se:)) |
to,co tu patrne myslime jako vlastnosti, psychologie oznacuje jako vlastnosti osobnosti... jako hlavni vyjimam: Vlastnost osobnosti: Je ta stránka lidské osobnosti, kterou člověku přisuzujeme na základě jeho zvláštního, poměrně stálého chování Rys osobnosti: Projev určité stránky osobnosti, který momentálně v jejím chování vnímáme vlastnost vzniká spojením příbuzných rysů a na rozdíl od nich představuje stálejší charakteristiku osobnosti vice na strance: http://www.gybon.cz/~rusek/zsv/psyc14.html#Heading6 je tam i to dělení na volní,charakterové a další vlastnosti... |
|
|