Diskuze

Přidání příspěvku
od:
e-mail:
předmět:
text příspěvku:
opište text :
nápověda
Filtr
podle nicku:
v předmětu:
v textu:

Příspěvky 1241 až 1250 z 7563 celkem Nejnovější Novější Starší

Od: Tac_Tic
Datum: 10.duben 2003 20:06:25
Předmět: ...
Cauky vsici, tak mam zase po delsi dobe cas dostat se sem a neco napisat. Co rict, posledni tyden zase zacinam mit pocit, ze se vracim zpet do svych koleji, konecne zacinam zit naplno. Jo a malem bych zapomel, ze moc a moc dekuju za to, ze ste si vsimli meho ZAMYSLENI... Dekuju

Od: Přeslička
Datum: 10.duben 2003 10:33:18
Předmět: pro Foggy
ahojky, reagovala sem na tvou vetu Sklerotikovi:
Nedá se náhodou přátelství a i podobné city i dkyž nejde o 100% lásku za lásku považovat?
prostě mě to zarazilo,ale asi sem to jinak pochopila...

Od: Foggy
Datum: 10.duben 2003 8:47:26
Předmět: To: preslikovi
Ahojky presne nechapu tvou reakci ze vcera z pul desate. Jsem asi nsatvrdla - ale na co jsi reagovaal - vzdyt ja vim, ze ve vsech vztazich jiskri laska. Opravdu nechapu jaks to myslela... vysvetlis? Pacek :o)

Datum: 10.duben 2003 8:41:07
Předmět: To: Ztracená duše
Ahojky fanatiku!
Promin mi ten výraz pozdravu - ale nic jineho me pri cteni tveho prispevku pro Ilua nenapadlo.
Vidim, ze tu dívku doslova zbožnuješ ale skoro bych rekla ze uz je to celkova zavislost a "fanaticka zalsepenost".
Proc si myslis ze je ta prava? Ze jsi to prohledl prvni? Ne to nemusi byt preci pravda. Nechci te zrazovat od tvych vysnenych cilu a prani ani te poucovat o tve lasce, ale presvedcovanim sebe sama se tou jedinou a pravou nestane. Ale nemyslis ze takova naklonnostjako chovas ty k ni, mela by chovat ona k tobe? - pokud jste pro sebe stvoreni - mela by byt na obou stranach ne? Jak jsem uz napsala nekde niz, ten vztah do kterho bys rad spadl, by byl HODNE nevyvazeny. Uplna zaslepenost ti predklada na tom cloveku to nejlepsi. Ale je opravu TAK dokonala? Zkus odhodit ty ruzove bryle a pokusit se na ni podivat "normalne".
Trochu me i napada zda ji (bys ji) svou laskou neomezujes (neomezoval). Chces ji pouze pro sebe - jak pises. Neni to sobecke? Vuci jejimu okoli a vuci ji? Do hor? Jak bezcitne. Dnesni clovek nedokaze zit v horach. Je zvykly na komfort - vis jak by trpela? Jsi v tomto smeru dost majetnicky - nemyslis? Souhlasila by - co rikas?
Promin mi tu utocnost, lae jednie tohle me k tomu napada - reaguj na to a rekni svuj nazor - treba me zatrat, ale prosim, nebud tak slepy - nebo tvuj pad bude hodne, hodne bolestivy!
Mozna te tim nepresvedcim - mozna JE ta prava - mozna je jen vypocitava - mozna neni - mozna to vi a mozna ne - ale to ukaze az cas...
Ale kazdopadne drzim palecky at se ten tvuj krasny sen vyplni a vy dva se stanete temi pravymi navzajem...
Pa a krasny den
Foggy

Datum: 9.duben 2003 21:53:58
Předmět: Hurá
Jsem 3 hodinky na netíku a cca 2 tady - konecně jsme dočetla těch 60 povídání co jsem neviděla! Už mám unavený očička! a Prstíky taky! Zejtra jestě možná budu tošku reagovat - že bych si reagnula ještě jednou?? :o) Jinak chystám změnu stráneček - ne adresy jen designu - ještě nevim kdy, ale plánuju co nejdříve - ještě naskenovat nějaký fotečky a uděla ty stránky a bude to pohoda - Ilu - budou úplně jiné než ty co těd .o)
Pak sem dám odkázek..

papa a do hajan vřed!
Foggy

Datum: 9.duben 2003 21:37:43
Předmět: Přelsi a Ilu
Přesli - víš proč kabílky tak často odchází? - sakriš mám nějak ztuhlé prstíky - aby mělo stále co vyrábět a prodávat ne? Musej ty obchodníci z něčeho žít...

Ad subjekt a objekt
Píšeš správně že subjekt je v podstatě "živý" a objekt "neživý"
Ale v každé knize, filmu, povídce - máš objekt lásky - tedy já osobně jsem nikdy v žádné knize či jinde neviděla napsáno 'subjekt lásky' - takže se v tomto musím postavit za Ilu - ale ty máš pravdu co se terminologie týče.
Podobných věcí, které si tak nějak odporují - by se našlo více (ted jsem opravila více - měla jsem tam nějakým nedopatřením Y - už mi to pomalu leze na mozek. Jetšě chci prečíst 30 příspěvků :o)))

Ilu - krásné vyznání lásky Vis. Co se "1. pohledu týče" - existuje

Teď jsem si vzpomněla na Knihu Stephena Kinga TO - je tam (vlastne jako) motto: "Nebojte se děti, kouzla opravdu existují." Zase si sice nejsem 100% jistá, zda to má tuhle podobu, ale podobné to určitě je.

Od: Přeslička
Datum: 9.duben 2003 21:34:46
Předmět: pro Foggy
ale devcatko, laska neni prece jen partnerska... pratelstvi, materska/otcovská láska, láska k rodičům, žák k učiteli...v každém vztahu, který je o schopnosti něčeho se vzdát a o radosti z úsměvu druhého žije a jiskří Láska...

Datum: 9.duben 2003 21:21:12
Předmět: Přeslíkovi s osůbkou
Díky za vystižení "kolejní podstaty" a priblížení toho'života'. Abych pravdu řekla chtěla bych se dostat dál od domova i - právě proto jak píšeš - z toho důvodu, abych se začala nějakým způsobem starat o sebe. Alespoň se o to pokusit. I když chvílemi z toho mám děsnej strach.

Tvá reakce na osůbku že láska je - nevím jak přesně to píšeš - "široký (po)cit" = souhlasím s tím cos napsala a přihazuju: A co náklonnost a přátelství jiných lidí než jen té (bohužel nešťastné) jedné? Nedá se náhodou přátelství a i podobné city i dkyž nejde o 100% lásku za lásku považovat? Myslíš, že bys vydržel bez přátel mít jen ji? Možná ze začátku, kdy je láska veliká... Teď jsem si vzpomněla - říkal nám to učitel ve škole - nechoď do vztahu do kterého dáváš neúměrně víc než tvůj protějšek - vztah je tím pak nevyrovnán (ve tvůj neprospěch a větší bolest). Představ si 100% - ty do vztahu k té dívce jdeš s 90% 'lásky' a jí stačí už jen "přihodit těch zbylých 10%. Není to na ní málo? A kde máš záruku že tech jejích 10% je skutečná láska? A je tak pevná? 90:10 - co je stabilnější? Ona to vycítí a nebude težké - až ji svou přehnanou "láskou" budeš obtěžvat - tě opustit. Pak tu bude jeden člověk který už to srdce nebude chtít dát všanc... zkus se zamyslet - má to skutečně cenu? Zvaž to - ilz správně podotkl - co když pro své klapky na očích - které vidí pouze ji - nevidíš něakou 2. možná ne tak "krásnou" ale zase hezkou zcela jinak??

Datum: 9.duben 2003 21:01:04
Předmět: Ilu 1 (mozna bude vic)
Reaguju na eutanasii, sebevrazdy a Tak trochu na valku.

Eutanasii schvaluju - ok vime vsichni ze JE zneuzitelna. Ale CO neni?? Kazda vec ktera cloveku pomaha je zneuzitelna. Co treba dynamit? taky mel puvodne pohamat a ted jen skodi. Co leky? Maji lecit ale pritom likviduji telo... a tak bych mohla pokracovat neustale. Mozna, kdybys mel v rodine nekoho, kdo se pred smrti dlouho trapil nemoci a sam uz zit ani nechtel a pritom byl stale svepravny a "pri smyslech" - zmenil bys nazor. Kdyz mi ten nejmilovanejsi clovicek odesel byla jsem smutna, ale zeroven jsem byal moc rada. Uz se nemusela trapit. Kdyby v te dobe byla eutanasie povolena - byly bychom ji jako rodina (a jeji manzel na jeji prani 100%) urcite "pouzily".

Sebevrazdy - ty asi vis o sebevrazdach vic nez ja a mozna nez kdokoliv tady, ale stejne - castecne musim souhlasit s se sklerotickem(nebo soliterkem?) ze je na to potreba odvaha. Ok - hodne zalezi na hodne okolnostech. ALe muze to byt oboji ne? bud totalne bezestrachu nebo prekonavani a odvaha. Takze mate vlastne pravdu oba. Taky zalezi na cloveku ovsem.

K valce - jen reknu ze s ni souhlasim. (o politiku urcite jde ale ne 100%) Diktatura nebo pokroucena demokracie? (ja beru to 2.)

Datum: 9.duben 2003 20:29:38
Předmět: Skerotickovi!!
Clověče - ted zase odpovidam pozde ja a ty asi nebudes vedet o cem pisu ja. Jen reaguji na tvuj prispevek Vis a me z 6.4.03 - 20:01.
To neni mozny - vystihujes presne a chapes spravne co pisu. Vzdyt preci nemuzes byt stejny! Takovy clovek neexistuje, aleasi tomu zacnu pomlu verit... :o)) Co jineho? Tu knihu od Ivana Stingera mam. Dostala jsem ji od mamky k narozeninam. Je fakt bezva.
K tomu vztahu - ja zadny vazny vztah nemam- v te dobe co jsem to psala jsem nekoho milovala, ale on me ne - dohodli jsme se ze dame city k ledu a je to v pohode. Ted mi zase on pise ze miluje me ale je potiz v tom, ze muj led stale funguje a ani ho uz nechci zormarzit. ja uz ho animilovat nechci. Ted mi to strasne vyhovuje ze jsem sama. Jak pises sam - je to vyhoda ze v miste bydliste (nynejsiho) clovek nikoho nema - neni vazany vice, nez by si pral. Ja bych se zase rada dostala do Olomouce - i kdyz je to od nas kolem 300 km. Lepe se odchazi, kdyz vis ze nikoho vlastne "tak nejak" neopoustis. Kdyz jsem videla ze budes cist Alchymistu - chteo se mi kricet radosti! DOPORUCUJU!!! Precti ji - hodne mi pomohla. Je v ni moc a moc poselstvi. Mnoha lidickam tady se zasekla do dusicky a ja jsem rada, ze ses k ni dostal. Ja ji mela poprve pujcenou na zakladce od moji kamaradky a ted uz vlastnim (nejen tuhle) jeden exemplar. paulo Coelho je uzasny clovek a spisovatel. A vubec se divim ze vse co prozil vystaci ani ne na necely jeden zivot - ja bych to asi rozdelila nekolika lidem - to se snad ani neda v jednom cloveku stihnout.
Neco podobneho, co jsem citila pri cetbe Alchymisty jsem citila i pri cetbe Nejbohatsiho poustevnika - fakt si ji precti (ta kniha neni silna a dobre e cte...)
Jo od te doby co jsem psala to posledni pro tebe se hodne zmenilo - jsem ted vesela - mam produktivni a veselou naladu - dokonce jsem si zacala kompexne uklizet pokojik a to vypovida ze si uklizim 2 veci dohromady: pokoj a dusicku. muj pokoj je jako ma duse. Kdyz uklizim tam (coz je 1 - 2 za rok), tak uklizim v sobe a jsem celkem i klidna! takze ted dobra naladicka vladne svetem - mym.
Uz nevim co psat!
Papa
Foggy!

Příspěvky 1241 až 1250 z 7563 celkem Nejnovější Novější Starší