| Od: ILUNaxiel |
| Datum: 15.leden 2004 21:32:05 |
| Předmět: To: Naco_Nick |
Vida, človíčku, Tebe bych také moc rád viděl! Kdyžtak mi, prosím, pošli mailem, které dny od 2. do 6. února by Ti vyhovovaly.... Zkusím to nějak zkloubit (doufám, že mi totéž napíšou i další účastníci tohoto webu) a teprve pak bych hodil oficiální termín.... |
|
| Datum: 15.leden 2004 21:30:17 |
| Předmět: To: Visnery |
| Probereme osobně.... |
|
| Od: Naco_Nick |
| Datum: 15.leden 2004 21:27:16 |
| Předmět: To: ILU |
| Juu, jestli se bude poradat nejakej srazek, rad bych zaskocil, jestli budu vitan a jestli budu mit cas... :o) |
|
| Od: Visnery |
| Datum: 15.leden 2004 21:26:29 |
| Předmět: Sraz... |
Spíše nějaký víkendový den, ne? Takto by jsme mohli zavřít cestu těm, kteří nejsou z Prahy...a byla by to škoda...
Jinak zdravím všechny a slibuji, že i já se přidám:) |
|
| Datum: 15.leden 2004 21:24:15 |
| Předmět: To: Blizi |
K té reakci Malince – hodně s Tebou souhlasím! V první řadě lidé opravdu reagují na ty "tišejší/zamlklejší" tak nějak divně – mají tendenci se do nich trefovat, zkoušet si na nich své sebevědomí atd.. Přitom zatím, co jsem měl tu čest, ti "tišejší" jsou leckdy zajímavějšími a všímavějšími lidmi, než ti "hluční." Alespoň mně to tak připadá... ...a mohl bych teď jmenovat mnoho z vás (včetně Tebe, Blizi), kteří spíše mlčíte a přitom vaše myšlenky a především postřeh, o hodně přesáhnou ty "ukecané." Samozřejmě to neplatí vždy... ...ale hodně často ano! V 80% případů bych řekl, že ti "tišejší" jsou právě ti, kteří mi stojí za pozornost.... Těch se pak například zkouším hodně ptát (účastníci posledního srazu si jistě vzpomenou :))) ) Každý jsme jiný – já jsem třeba strašně ukecaný, někdo další je tichý... ...důležité je to, zda si člověk umí všímat a ještě lepší je, když se umí vyjádřit.... S těmi spolužačkami jsi to napsala velice přesně – platí to jak pro kluky, tak ještě o něco více pro dívky: pokud má dotyčný/á komplex, často si ho snaží léčit na osůbce, který/á mu/jí připadá slabší. Osobnostně silný člověk se nikdy do nikoho nenaveze a tuplem to neudělá před tím, koho se to týká. Tak, jak jsi to popsala, se projevují pouze slabší osobnosti, jež zpravidla nemají zcela v pořádku vlastní sebevědomí.... Bohužel následky, jak jsem zde již psal, mohou být někdy skutečně velice zásadní.... Každopádně, děvčata, na tyhle kačeny se vybodněte – mívají problémy samy se sebou a řeší si je na vás. Nedejte se a nepodléhejte! Co se přátel týká: není to lehké, ale časem je člověk najde.... Pravda, stojí to čas a úsilí. |
|
| Datum: 15.leden 2004 21:12:51 |
| Předmět: To: Blizi |
Hojky :)
No, jak si Tě tak čtu, nezníš zrovna optimisticky :( Myslíš, že sebecit je špatný? Já zatím nebudu odpovídat... ...zajímal by mě Tvůj názor :) (ostatně, že jsem zvědavý člověk, víš z posledního srazu). Srazík - mno, v první řadě to záleží na mé snoubence, protože bez ní by tam byla jen moje polovina - a poloviční ILU, to by nebylo ono :) Ale já osobně bych hlasoval pro nějaký všední den mezi 2. a 6. únorem. Jak velký problém by to bylo pro Tebe (a potažmo tuto otázku směruji i na Tac_Tica).... Pokud se sejdeme alespoň čtyři, jsem pro! Posledně to byl velice příjemný pokec a rád to znovu zorganizuji!!!! Jak se daří mně a mé drahé Snoubence? Mno, já bych řekl, že asi nejlépe za celou dobu.... Já sám jsem, alespoň mám ten pocit, hodně dospěl. Ale to by bylo na dlouhé povídání.... Třeba se mě na to zeptej při srazu :) Že jsem jediný? No, nemám ten pocit - hodně hezky ses tu teď projevila Ty, Tac_Tic, tilti a trochu i Malinka.... Já myslím, že je to fajn, že ještě pořád existují lidé, co si najdou čas pro druhé.... I když je jich pořád méně a méně :( Prostě pokladi mezi lidmi! :) |
|
| Od: Blizi |
| Datum: 15.leden 2004 21:09:12 |
| Předmět: to: Malinka |
| Byla jsem na střední škole v podobné situaci jako Ty, spolužačky mě neměly v lásce, vlastně ani nevím proč, protože jsem toho nikdy moc nenamluvila, a dávaly mi to občas najevo, čím víc jsem se snažila zavděčit, tím horší to bylo! Nevěřím v přátelství jen proto, že jsem to tehdy tak hrozně prožívala. Stoprocentně souhlasím s Ilem, že na jejich názory se vykašlej!! Hele, my jsme někdy ve druhé třídě ZŠ s oblibou říkali "kdo si to říká-toho se to týká", na této dětské pravdě něco je, věř tomu. Opravdu s tebou soucitím, protože peklem pod krycím názvem "kamarádky" jsem taky prošla... Pravého přítele či kamarádku najdeš, až to budeš nejmíň čekat, hlavně prosím nedělej tu chybu a nepřipouštěj si to, prosím! |
|
| Od: Blizi |
| Datum: 15.leden 2004 21:00:18 |
| Předmět: to Ilunaxiel |
| Ahojky Ile, díky za přivítání, je fakt, že příspěvky pravidelně čtu, ale nějak nebyl dech taky něco připsat :( Své současné rozpoložení bych raději nekomentovala, zřejmě bych opět sklouzla k nějakému planému sebecitu a vlastně se u mně nic podstatného nezměnilo. Taky bych se připojila k tomu dotazu ohledně srazíku, není nějaký v plánu? A jak se daří Tobě a Val? A ještě jednou díky za uvítání a zájem, jsi nějak jediný v poslední době :) |
|
| Datum: 15.leden 2004 20:56:26 |
| Předmět: To: Tac_Tic |
Jojo, halt jsi četl to, co napsala tilti a přitom jsi opomenul, že Ty sám jsi napsal něco odlišného – a hlavně něco, co mělo myšlenku, kterou (jak jsem již říkal) hlásají v přeneseném slova smyslu i některé filozofie. Alespoň vidíš, že ve Tvých myšlenkách něco je, což se nedá o mnoha lidech říci.... A já sám za sebe říkám: máš v tomto směru pravdu. Depka (nemoc, smutek i cokoli, co pod toto slovo spadá), je skutečně v každém z nás.... Co se Tvé sestry týká: opět filozofie: "co se má stát, stane se"... ...pokud je "někde" rozhodnuto, že něčí cesta životem končí právě zítra, tak skončí – bez ohledu na to, jak.... Je to věc, kterou nemůžeme ovlivnit a nemůže ji ovlivnit ani kdokoli další. To, co se stalo, by se nejspíš stalo tak, jako tak.... Věř mi, že chápu Tvůj smutek z tohoto a soucítím s Tebou – je mi to líto – ale nepřikládej vinu sám sobě, protože Ty ji prokazatelně nemáš! Co se srazu týká: já tak nějak přemýšlím nad nějakým všedním dnem prvního únorového týdne, ale ještě se musím poradit se svou snoubenkou, abychom nekolidovali v plánech. Ale možná je konečně čas něco uspořádat.... |
|
| Datum: 15.leden 2004 20:50:03 |
| Předmět: To: Malinka |
Uf, uf... ...skoro, jako bys nadhodila k tomu, co jsem psal před chvilkou Katce ohledně sníženého sebevědomí, konkrétně o tom, že snížené sebevědomí má někde základ – třeba v rodině, nebo v nějakém vztahu.... Nebo třeba ve Tvém případě v narážkách těch Tvých nepovedených spolužaček.... S tou kamarádkou: samozřejmě chápu, že jedna "spálenina" člověka odrazuje od toho, aby se přiblížil k ohni a pochopil tak, že oheň může nejen pálit, ale i příjemně hřát. I já se za svůj život zklamal v mnoha lidech – leckdy i v přátelích – ale chce to nevzdat to. Nezatratit všechny a hlavně se nebát. I když je tenhle svět docela hnusné místo k narození, pořád tady existují fajn lidé, se kterými může člověk hezky kamarádit.... A myslím, že tohle stojí za trošku toho risku.... Zkoušela ses třeba rozhlížet po svém okolí? Třeba je tam úplně nenápadná holka, které sis nikdy moc nevšímala a která by přitom byla dobrou kamarádkou. Nebo třeba je tam nějaký "živel," který je ve skutečnosti citlivým člověkem.... Zkus zkoumat lidi, kteří jsou něčím "jiní" a dost možná právě mezi nimi najdeš své přátele. Možná se i budeš divit tomu, jací jsou, když je poznáš. Kamarádství je do určité míry jako partnerský vztah: X-krát se spálíš, než najdeš člověka, se kterým poznáš, co znamená "opravdové přátelství." Jen to chce nevzdávat se a hledat... ...zkoušet, testovat, "prověřovat." A hlavně si nelámat hlavu tím, že TEĎ nemáš žádné přátele. Hele, já je před pár lety neměl také a dnes je mám. Tehdy mi to bylo líto, byl jsem z toho docela na dně... ...ale nevzdal jsem to, hledal jsem zajímavé lidi a našel jsem je. A teď jsem strašně rád za to, že jsem to tehdy nevzdal. Nevzdávej to ani Ty! Co se těch holek ze třídy týká: řeknu Ti jeden zajímavý postřeh: tímto způsobem reagují lidé, kteří si nějakým způsobem nevěří. Pak si najdou někoho, kdo jim připadá "slabší" a trefují se do něj. A věř, že lidé dokážou s takřka neomylnou přesností najít někoho, kdo si nevěří. Zkus se na to podívat z tohoto pohledu: ty holky mají z něčeho komplex, který si nechtějí přiznat a tak si prostě našly někoho (Tebe), na kom si ho léčí. A věřím, že vůbec nebudu daleko od pravdy :) Pokud nejsi anorektička, kašli na jejich hlášky, stejně jako na jejich hlášky o očích.... To nejsou názory lidí, které by Tě měly ovlivňovat! Zkus si uvědomit, že tím, kdo by Tě měl v první řadě hodnotit, jsi Ty sama! Na názory nějakých spolužaček se zvysoka vykašlej! |
|
|