| Od: GIOWANY |
| Datum: 9.září 2003 0:21:07 |
| Předmět: SKLEROTIK |
| krásná slova od tebe....zahřála a díky nim jsem zjistila,že jsou i jiní lidé,kteří pochopí....nejdříve pochopí,snaží se,přemýšlí,až pak nanejvýš odsoudí...díky ti..... |
|
| Od: GIOWANY |
| Datum: 9.září 2003 0:17:12 |
| Předmět: NEBOJTE.... |
| jen tak něčeho se nezaleknu,ani když mě rady odsoudíte,jen jsem chtěla napsat vám to,co považuji za velice krásný můj příběh a doufala,že to třeba někomu pomůže,či ho to zahřeje....Mám toho za sebou v životě hodně a než bych to tu vypsala....děkuji za přivítání,až budu mít depresy,zajdu.....jsem ráda,že jsem našla server,kde to mohu napsat,zcela otevřeně,tak jak to zrovna běhá v hlavě....jsem hodně zaneprázdněná,zrovna píši knihu,proto se omlouvám,že nereaguji na bolest zde přítomných,určitě se polepším,ted mám hektické období.....prominte..... |
|
| Od: ILUNaxiel |
| Datum: 8.září 2003 23:19:30 |
| Předmět: To: Sklerotikk |
Ahojky Sklerotikku,
máš pravdu – přes prázdniny byl zdejší "provoz" poněkud mdlý. Víceméně je to periodicky se opakující jev – ostatně je celkem logické, že během teploučkých slunečních dnů na lidi "leze" depka podstatně méně, než během blížících se mlhavých a večerů a tmavých nocí. Já sám jsem tady pobýval podstatně méně, protože jsem se věnoval činnosti na jiném serveru (Ty víš kde – onehdá jsi mě tam "vyhmátnul" :) ). Tento týden se míním věnovat dalším chystanému projektíku, ale myslím, že na NDSku už si čas budu nalézat minimálně každý večer :) Ad. Giovanny – ten její textík byl opravdu zajímavý – v tom s Tebou budu souhlasit. Jestli jsem na ni vyjel nebo nevyjel příliš tvrdě – tohle neposoudím, ale přeci jen mě překvapila. Neudělal jsem ale nic více, než že jsem se jí zeptal.... Doufám, že jsem ji tím nějak neodradil.... To samozřejmě nebyl účel. Na otázku, co ji vlastně trápí, však již bohužel neodpověděla (třeba to ještě napraví :) ). Každopádně slibuji, že se tady pokusím být – řekněme milejší. Halt mě tak nějak otloukl ten druhý server, kde jsou docela tvrdé podmínky (buď rád, že tam není vidět redakční fórum :)) )... ...doufám, že to není změna mne samotného – i když to si také teprve musím zodpovědět :) Ohledně té anonymity – vidím to podobně. Také nemám nějak zvlášť velký zájem, aby mě poznávali lidé, u kterých o to vysloveně nestojím (ti, u kterých o to stojím, samozřejmě vědí, že ILUNaxiel jsem já :) ). Jak jsi sám napsal – třeba aby si mé básničky četl ředitel a věděl, že to psal pan XY... ...děkuji, ale to nepotřebuji. Nijak by mi to nepomohlo a přeci jen své nitro si dost bedlivě hlídám.... Jinak k té Tvé otázkou, jak by se Tvé okolí zachovalo, kdyby si přečetli Tvé "perly"... ...něco podobného jsem zažil a ti lidé byli řekněme... ...velice překvapení. Pravda, k mým nejmorbidnějším věcem se nedostal (asi díkybohu) nikdo. Obávám se, že by to nemuseli rozdýchat.... :))) |
|
| Od: ILUNaxiel |
| Datum: 8.září 2003 23:07:45 |
| Předmět: To: Van |
Ahojky Van,
víš, k té situaci, co popisuješ, se těžko hledají nejen "ta správná," ale vůbec nějaká slova :( Mohu se snažit utěšovat Tě tím, že "takhle to je lepší," stejně jako mohu vyjadřovat soucit, ale tak jako tak – budou to pořád jen a jen slova – snůška písmenek, neschopná přenést myšlenky a pocity na papír (nebo třeba na Internet). Chápu Tvůj smutek a vždycky je mi líto, když někdo přichází či přišel o člověka, který mu byl jakýmkoli způsobem blízký. V tomto je život hodně krutý a dokáže během několika okamžiků sebrat mnohé, na čem nám nějaký záleželo. Smutná realita, já vím. Bohužel jediné, co v tuto chvíli mohu udělat, je držet Ti palce, abys to zvládala a aby se Ti dostávalo sil, jež v tuto chvíli potřebuješ. |
|
| Od: Visnery |
| Datum: 8.září 2003 23:00:37 |
| Předmět: Sklerotikk |
Ahojky:)
Díky za pozdravení… Souhlasím, jsou lidé kteří nemusejí nutně znát všechno a tudíž aspoň malá identita na Internetu by fungovat měla. Ale nemám ráda, kdy člověk osobnost rozděluje. Kdy je jednou Pepa a podruhé Romeo. Každý je sám sebou a měl by se tak i chovat, nestydět se za své názory a chování, ať už je pronese kdekoliv. Takovým lidem potom lze těžko věřit. Buď jsem já, nebo se snažím hrát na někoho kým nejsem, nebo chci jen být.
Jasně, odhalení identity je velice odvážné. Ovšem nevím, jaký to plní účel. Když mě někdo posuzuje, tak by to rozhodně neměla být fotografie, která je něčím v tomto rozhodující…
Proto, abych pochopila něčí příběh, pomohla mu, poradila atd, nemusím vidět jeho tvář…nedělám to přeci proto.
Možná by se to dalo pochopit, kdy jsme ukazovali tvář těm, s kým se známe nějak déle, pro představu, z různých důvodu. Mně jen překvapil přístup. Přijde, napíše, ukáže se a zmizí. Nepochopila jsem, co tím, mělo být řečeno…
Dobrou noc:)
|
|
| Od: Sklerotikkk |
| Datum: 8.září 2003 21:28:30 |
| Předmět: pro Vis |
Ahoj, také Tě zdravím, asi jsem Tě v minulém příspěvku zapomenul pozdravit, tak to vynahradím alespoň teď! No, je pravda že odkrytí tváře a odkrytí srdce jsou dvě dost různé věci, ale tady na internetu se z části obvykle schováváme za to, že nás nikdo nevidí - za svou anonymitu, za svůj nick. Třeba já osobně bych asi nedal odkaz na sebe jen tak do pléna už jen kvůli tomu, že svět je, ať chceme nebo ne malý a náhoda je ke všemu blbec, takže by tu třeba někteří lidé mohli narazit i na mé poměrně zoufalé příspěvky a jednoduše zjistit, že je píši já. Už jsem si několikrát říkal, jak by se asi různé části okolí zachovalo, kdyby četli mé "největší perly". Opravdoví přátelé by to určitě vzali, oni o mě vědí dost - i to co někdy píšu nebo říkám. Ale co třeba můj nadřízený? Opravdu bych nerad aby si mě, Sklerotika, člověk v podobné pozici spojil se mnou, Pavlem. Podle mě odhalení tváře a právě že ještě na první příspěvek vyžaduje minimálně slušný kousek odvahy. |
|
| Datum: 8.září 2003 19:32:44 |
| Předmět: Sklerotikk |
Ahojky vítám tě zpět:)
A myslíš si, že člověk, který tak jednoduše odkryje tvář, že se opravdu chce jen opravdově otevřít? Myslíš, že nelze své srdce otevřít jinak?
Já se nikoho nezastávám...ale někdo, kdo sem přiše ZATÍM jen jednou asi nechtěl otevírát své srdce...nýbrž tvář, kterou i otevřel...
|
|
| Od: Sklerotikkk |
| Datum: 8.září 2003 16:22:58 |
| Předmět: návrat sem, GIOWANY |
Ahoj všichni co mě znáte i neznáte. Přes prázniny jsem se tu moc neukazoval a teď koukám, že to tu zase začíná žít, tak to tu zase začnu navštěvovat pravidelněji. Skvělé že je tu Ilu zase zpět a zdravím i Přesli! Jinak nestíhám to tu celé pročíst zpětně a reagovat, ale neodpustím si reakci na GIOWANY - to co napsala je myslím moc krásné a mě to dost oslovilo a zahřálo u srdíčka.... Škoda, že už se tu neukázala :( Myslím Ilu, že jsi na ni vyjel trochu moc tvrdě - já bych nebyl k lidem hned tak moc podezřívavý, myslím že to, že ukázala svou tvář a tím poodhrnula roušku anonymity a tím i roušku bezpečí bylo spíš otevření se, než nějaké předvádění se. Alespoň tak jsem to pochopil já. GIOWANY je podle mě človíček co má co říct a přijde mi, že je škoda, že, no, jak to říct, prostě že jsi na ni nebyl nejmilejší, Ilu. Musel jsem to říct, nemohl jsem si pomoct. Zatím všem přeji krásné dny a aby jste si užili poslední zbytky sluníčka, Sklerotik. |
|
| Datum: 8.září 2003 11:44:59 |
| Předmět: Van |
Pokud děda byl vždy jako skála, je na čase a ty jsi na řadě, aby jsi byla v tak důležité situaci jako on...
Smrt je někdy vysvobozením, zkus to tak brát..smutek a slzy mají být ze štěstí, ne smutku...
Držím palečky!!!
|
|
| Datum: 8.září 2003 11:42:35 |
| Předmět: Scorotron |
Ahojky...
nedávej důležitost někomu před někým…pokud chceš psát a křičet, udělej to, pokud chceš pomoct a poradit, udělej to… Neexistuje někdo, kdo to potřebuje víc a kdo méně…pro každého je stejný a rovný díl…je jen otázkou ke komu si přijdeme...
Takže se řiď srdcem a ne tím, kdo je podle tebe důležitější a kdo nikoliv, piš, proto tyhle stránky existují a proto lidé čtou..myslím, že mluvím i za Ilua, kterého jsi tady zmiňoval…
Hezký den!
|
|
|