| Od: ILUNaxiel |
| Datum: 29.květen 2003 23:58:29 |
| Předmět: To: Foggy |
Ad. Díky za tvou odpoved na muj prispevek. Nebyla jsem v pohode. To je fakt. Bylo to hodně znát, Foggy. Je to zvláštní, ale pokud má člověk "blbou" náladu, může ji přenést na ostatní. Na Tvůj tehdejší příspěvek bych asi mohl reagovat i jinak... ...třeba podrážděně... ...ale přemýšlel jsem nad tím, proč jsi ho napsala právě takto a došlo mi, že jsi nebyla v pohodě a proto to vypadalo právě takto.
Ad. matura neni jednoducha! Foggy, přečti si, co psal Sklerotikkk a já jemu (níže).... Já Tě chápu... ...bereš to vážně, máš strach - to je NORMÁLNÍ. Ale až ji budeš mít za sebou (a Ty ji zmákneš!!! Tím jsem si jist!), budeš se svým příspěvkům o maturitě strašně moc smát. Fakt!
Ad. Ma pravdu, ze vsichni kdo trpej depresema to nemaj v hlave v poradku Foggy, takhle to generalizovat nejde. Podívej - když se kluk rozejde s holkou, je z toho smutný... ...propadne se a dostane z toho depku, znamená to snad, že to nemá v hlavě v pořádku? BLBOST! Prostě byl jen příliš smutný a příliš to prožíval. Ano, existuje deprese jako nemoc... ...a ta skutečně má původ v mozku a jeho struktuře (viz díla prof. Koukolíka). Nicméně obrat "nemáš to v hlavě v pořádku" není jiným výrazem pro "jsi jiný/á," jak jsi to následně prezentovala Ty... ...ale je to spíše urážlivé nebo hanlivé. Proto jsem se proti tomu postavil tak radikálním způsobem: totiž ať už se jedná o přechodné deprese, nebo deprese klinického charakteru, tak nikdo, ani pan Mates, nemá právo lidi tímto způsobem urážet.... Myslím, že mu šlo pouze o to, aby ublížil, což jsi ostatně o větu dál napsala sama...
Ad. je to clovek, ktety nestoji za to, protoze se sem nevrati. Nenech se jim vyvest z rovnovahy Neboj, mě to nijak z rovnováhy a dokonce ani z klidu a pohody nevyvrací :) Přeci jen tenhle typ lidí znám... ...a nestojí mi za to, abych se nad nimi rozčiloval :)
Ad. Jak muze soudit Mates, ale jak Ilu Já nesoudil - já pouze vyslovil názor... ...a jak jsme tu sami mohli vidět, minimálně v polovině jsem se trefil. A vsadil bych se, že kdyby byla příležitost pana Matese navštívit, tak se trefím i v té druhé půlce :)
Ad. A myslite si vy dva, ze "clovek, ktermu vsechno prinesou pod nos" je normalni, nema deprese a jink nestrada?? Co kdyz to tak neni? co kdyz ano? O tom hovořím níže, takže Tě odkazuji na své starší příspěvky....
KAŽDOPÁDNĚ NA MATURU MOC DRŽÍM PALCE - A V-Í-M, ŽE JI ZVLÁDNEŠ!
TAK SE PAK PŘIJĎ POCHLUBIT! :)
Když pak přijdeš na srázek, coby maturantka, budeš rozhodně vítána!!!!
Ad. Sid, znas knizku od - naseho milovaneho - Paula Coelha Deset bodíků za výběr autora :) Kdybys dělala u mne maturu z literatury, máš u mne za jedna už za to, co čteš. Coelho je nejlepší z veškeré literatury, co jsem kdy držel v ruce. Mimochodem - víš, že byl zavřený v blázinci? A četlas jeho Veroniku?
|
|
| Datum: 29.květen 2003 23:57:33 |
| Předmět: To: Scorotron |
Ahojky :) Už jsem se bál, že nenajdu nic, na co bych mohl odpovědět i já... ...a že si tady budou myslet, že se s Tebou nechci bavit :) Nicméně - nakonec jsem našel :)
Ad. k Sidonii Je smutne, ze takove perfektni divky narazi na nekoho, kdo si toho nedokaze vazit Scorotrone (fakt ten nick je hrozně těžko psatelný - snad horší, než ten můj) - tohle se stává. Bohužel - v tomhle světě je to normální a tak ty nejhodnější holky naletí těm největším blbcům a ti nejhodnější kluci těm nejhorším potvorám. Teď nevím, kdo mi to napsal - tuším Sardelka (VELIKÁNSKÁ ŠKODA, ŽE UŽ NENÍ na tomto webu!!!) - totiž že lidé jsou "ti hodní" a "ti zlobiví" a že většina problémů pramení z toho, když se ve vztahu potkají ti první s těmi druhými... A ze svých zkušeností musím říci, že tohle se stává ve většině případů.... Nebudu počítat, kolika hodným klukům jsem říkal, že za troskotání či dokonce konec jejich vztahů mohlo to, že byli až příliš hodní... ...a to samé by asi platilo i pro dívky. Bohužel takový je tenhle svět, taková je tahle společnost a takové jsou vztahy v ní... A jsem rád za každou výjimku, která sice na jednu stranu tohle pravidlo vyvrací, ale současně dle známého pravidla i potvrzuje.
Jinak co se reakce na Dominiku a jejího partnera týká - shodujeme se. Je to opravdu ta největší ubohost, jaké se muž může dopustit (snad jen jedna je ještě horší...). Ale velice oceňuji, pokud na Tebe Tvá žena působila tak, jak píšeš, žes na ni nevztáhl ruku. Je-li to, co píšeš, pravda, pak smekám klobouk a vyjadřuji respekt.
|
|
| Datum: 29.květen 2003 23:57:02 |
| Předmět: To: Sklerotikkk |
Ad. Tak mám za sebou svaťák a taky maturitu K tomu, cos psal Foggy - souhlas :) Ona opravdu maturita je větší strašidlo předtím, než během toho a potom :) Já jí mám za sebou už nějaký ten pátek (Bože, to to letí!!!!) a dneska se směji tomu strachu, s jakým jsem k matuře šel :) Hlavní, co si pamatuji, je fakt, že jsem maturoval se svou tehdejší nejlepší kamarádkou, s další kamarádkou a ještě jednou holkou... ...kamarádka do mne nacpala oříškovou čokoládu a ty oříšky se mi během zkoušky z češtiny zasekly v krku tak, že jsem nemohl mluvit. Dnes se tomu směji a živě vidím ty překvapené výrazy profesorů :)) Maturita je fakt lehčí, než se o ní říká, než o ní tvrdí učitelé a než si o ní myslí lidé, které teprve čeká....
Ad. Je to, jak bylo zmiňováno, taky trochu o štěstí. Ale jestli sis to alespoň jednou přečetla, ať si vytáhneš cokoliv, ke všem otázkám něco stvoříš, neboj.... Přesně!A u nás (a je to tak i na většině jiných škol) i ty největší profesorské mrchy žáka podržely, když uměl alespoň něco....
Ad. Mates - k tomu už jsem psal níže. Jsem rád, že i Tebe zarazilo jeho všichni... ...to je generalizace, která se mi nelíbí a proti které brojím vždy a všude. No a i ten názor samotný, pokud se to vůbec dá označit jako názor... ...já nevím, ale pokud by to, že má člověk depku, mělo znamenat, že to nemá v hlavě v pořádku, tak jsme všichni v blázinci :)). A souhlasím i se zbytkem, který jsi napsal - byla to "kontraproduktivní" hláška, která určitě nikomu nepomohla a nepomůže....
Co se záloh (aneb pád NDSky) týká... ...dělám je několikrát týdně. Tady bylo štěstí, že ta poslední byla jen tři hodiny stará. Ale také jsem rád, že se toho neztratilo moc :)
|
|
| Datum: 29.květen 2003 23:56:30 |
| Předmět: To: Jarin |
Ad. ano, myslím, že Ilu má pravdu v tom, že mates je člověk, který se zde již nevrátí. Nevrátil se :) Tyhle lidi, jako je pan Mates, znám velice dobře a vyskytují se nejen u nás, ale snad na všech podobných projektech. Bohužel - domnělá zástěrka anonymity Internetu je vede k tomu, aby dělali to, čeho by se třeba v reále nikdy neodvážili....
Ad. Padl názor, že je to člověk, kterého zajišťují rodiče a nemusí se o nic starat...Já osobně do této kategorie taky spadám a nemůžu přijít na to, jestli mám bezstarostný život, nebo ne. Materiálně asi ano, ale je to všechno? Nechtěl jsem ani náhodou říci, že každý, koho zajišťují rodiče, jsou v pohodě a bez problémů - to skutečně v žádném případě! Znám mnoho a mnoho lidí, jež jsou rodiči zajištěni a problémy mají - sice ne zpravidla existenciálního rázu, ale z jiného spektra. Nicméně je pravda, že lidé, kteří například bydlí sami a musí myslet i na takové maličkosti, jako že jim došel toaletní papír, či že už nemají jediný čistý kapesník, přemýšlejí o hodně jinak - do jisté míry by se dalo říci "dospěleji." Tím nechci nikoho nijak vyvyšovat a netvrdím, že každý samostatně bydlící člověk (některým třeba všechno i v samostatném bytě zajišťují rodiče) má více starostí, než jiní.... Ale je jisté, že když budeš muset řešit třeba to, že Ti nezbyly peníze na nájem, tak se asi nebudeš zabývat tím, že nemáš gel na hlavu a nebudeš se líbit holkám.... Tohle jsem tím chtěl říci. A znovu opakuji: i lidé, jež jsou zajišťováni rodiči, mají celou řadu problémů, jež musí řešit a se kterými se musí potýkat.
Ad. normalita - to je skutečně strašně relativní věc, o které se dá debatovat celé hodiny, dny... ...a třeba celý život. Myslím, že všeobecně a ve většině případů určuje normalitu většina. Nicméně na druhou stranu si meze normality může určit každý sám a soudil podle nich. Ale... ...a to je paradox života ve společnosti... ...když si své meze normality stanovíš příliš odlišně od ostatních, tak skončíš na psychiatrii, neboť dle toho, co se učí ve většinové společnosti, jsi "příliš nenormální"... ...tak Tě zavřou a zkusí Tě léčit. A nebude je zajímat, že sice ze Tvého pohledu je to či ono normální, protože z většinového pohledu je to nenormální. Na základě tohoto se obvykle vyjadřuji v tom smyslu, že normalitu jako takovou určuje většinová společnost....
Jinak ta myšlenka o Drakovi je docela zajímavá a oceňuji na ní především jedni věc: našel jsi svou vlastní víru, kterou sis stvořil a kterou si vysvětluješ řád tohoto světa. To je hodně zřídka vídaný jev a tohoto není schopno mnoho lidí. Jako vysvětlení tohoto světa a jeho řádu je to skvělé a je jedno, že se to liší od všech ostatních veřejně publikovaných variant víry.
|
|
| Datum: 29.květen 2003 23:56:01 |
| Předmět: To: Magnificat |
Koukám, že jsem Tě maličko naštval svým postojem :) No, přiznávám, že se mi tohle stává často :) Nicméně - jak jsem předpověděl, výplod pana Matese byl výplodem člověka, co objevil tyhle stránky, plivnul na ně své "moudro" a zmizel... ...nezajímá ho ničí názor - jemu stačilo to, že si mohl někam plivnout.
Na Tvou otázku Máš zkušenost s tím jaké je to být člověkem "jehož zajišťují rodiče, má všechno přinesené hezky až pod nos"? Odpovídám ANO. Nicméně takovou zkušenost má asi každý, kdo neměl vysloveně špatně fungující rodiče.... Ale přeci jen dnes jsem již podstatně někde jinde... ...dodávám: díkybohu! :)
Další reakce přidám k dalším přispěvatelům, takže pokud Tě budou zajímat, můžeš jim věnovat pozornost :)
U zkoušek Ti palce budu držet - slibuji!!!! A věřím, že to zmákneš.... Evidentně Ti to myslí, tak když to na té škole budou hodnotit, tak se tam dostaneš :) Kam se vlastně hlásíš?
|
|
| Od: Scorotron |
| Datum: 29.květen 2003 22:35:21 |
| Předmět: Pro Sidinku, Foggy, Domi, vsem.. |
Ahoj vsem, chtel bych malinko vysvetlit muj nick - Scorotron. Vim Foggy, ze dela problemy si ho zapamatovat a kdyz jsem tady na techto strankach zacal se Scorotronem, uz ho asi necham, no popremyslim. Nema to zadny hlubsi smysl, je to v podstate jedna z nezbytnych soucastek v kopirovacim stroji (pracuji v tomto oboru) a kdyz jsem se poprve, tenkrat jeste v praci rozmyslel pro prezdivku na nejaky chat, lezel mi tam na stole a bylo to prvni, co me napadlo. Kdyz jsem tady po predchozi diskuzi premyslel hloubeji nad vyznamem prezdivek, musim dat za pravdu Visnery a vymyslet neco originalnejsiho a lepe zapamatovatelneho.
Diky za prispevek Foggy, Sid to urcite potesi. Ona se dokaze ohrome radovat z malickosti, z kazdeho prispevku tady od vas, z kazde SMS, E-mailu, z kazdeho sluvka, ktere hreje na srdicku a dokaze to i krasne oplacet. Je smutne, ze takove perfektni divky narazi na nekoho, kdo si toho nedokaze vazit a kdyz ctu o tom fyzickem nasili, holky, je mi z toho poravdu zle a povazuju to za nejvetsi UBOHOST, jakou muz muze vuci zene dokazat. Pouzit svoji fyzickou silu tam, kde mu ostatni komunikacni prostredky nestaci.. Ja mel s matkou meho syna obrovske problemy, zazil jsem po jejim boku peklo, jake nepamatuji ani z vojny od mazaku a presto bych na ni NIKDY nevztahl na ruku, ani v tech nejvypatejsich situacich.. Vzdyt je to ZENA proboha.. (ona navic vazila 45kg a ja 110, byla by to pro ni asi prvni a posledni rana :) Byla to ale matka meho syna a ackoli se ted promenila v jedovatou san, zustala nadale zenou. Sice uvnitř chladnou a nemilosrdnou, bez citů - ale stále zenou.. Ani ta nejvetsí potvora si nezasouzi fyzickou bolest a natoz neco tak krehkeho, mileho, hodneho a krasneho, jako je Sid (a určitě i Domi).. Ale nemějte strach, bozi mlyny melou pomalu a za par chvil se budete smat VY, vse se v dobre otoci a zase bude na svete krasne.. Hezky vecer..
Pája |
|
| Od: Magnificat |
| Datum: 29.květen 2003 20:32:35 |
| Předmět: prosba |
| Je tam někdo? Jestli jo,držte mi prosímvás palce.Od pondělka dělám zkoušky na učňáku a vzhledem k mému stavu-nevěřím si,i když to je strašně jednoduchý... |
|
| Od: Foggy |
| Datum: 29.květen 2003 20:07:22 |
| Předmět: Všem a Sid |
Díky moc za podporu. Dnes mam za sebou prijimacky a snad to bylo dobry. :o)) Uvidim. Jinak tu podporu ted potrebuje hodne lidi vic nez ja - treba Domi nebo Sid. Posilejte ji jim. I ja obema drzim palecky - at ten zivot navrati tam, kam si preji. Jo a at ma Sid se Scoprotronem (promin, ale ja si to nemuzu zapamatovat) jakykoliv ciselny tajemstvi. Preju vam to - strasne moc obema!! Kdyz pocitam i Domi, tak vsem trem!!!
Sid: Zamrazilo me, kdyz jsem cetla, co vsechno - hnusneho a podobneho jak Domi - znas. To je IMHO i na jeden zivot dost. Proc si to neuzivaji ti, kdo ublizuji - hajzli? Sid, znas knizku od - naseho milovaneho - Paula Coelha: U reky Piedra jsem usedla a plakala? Pripominas mi hlavni hrdinku toho pribehu. Stejny jako ona ho zrejme mit nebudes, ale jste si podobne. Krasne podobne!! At ti to vydrzi!!!
Preji vsem co nejkrsnejsi dny! Papa tetelinek Foggy!
|
|
| Od: Blizi |
| Datum: 29.květen 2003 11:46:34 |
| Předmět: ... |
Ahojky vsem,prisla jsem jen na skok vas vsechny pozdravit :) Jak tak procitam diskuzi, je mi uzko.., ackoliv znam Sidonii pouze z par prispevku, je videt, ze je to clovek i pres smutek plny odhodlani. Takovych lidi si vazim. Pro Foggy: s maturitou Te chapu, ja se v den "D" vzbudila s tim, ze tam neodejdu, zivila jsem se o svataku jen kavou a rohypnolem:) Ale pokud Te ucitele maji radi, urcite pomuzou... Mejte se vsichni moc krasne a hezky zbytek dne. |
|
| Datum: 29.květen 2003 10:48:36 |
| Předmět: Alespoň pozdrav... |
Koukám, že po včerejším pádu databáze dnes pro změnu nefunguje adresa www.depka.tk, takže prosím používejte přímý link http://depka.hyperlink.cz/. Bohužel v tuto chvíli nemám čas zapojit se do Diskuze, ač je zde dost věcí, na něž chci nějak reagovat :( V práci je toho dnes nad hlavu a to si na mne ještě vymysleli další nesmysly... ...takže poletuji, poletuji. Nicméně pokusím se něco napsat alespoň odpoledne či navečeru.... Každopádně přeji všem co nejpříjemnější den! |
|
|