Diskuze

Přidání příspěvku
od:
e-mail:
předmět:
text příspěvku:
opište text :
nápověda
Filtr
podle nicku:
v předmětu:
v textu:

Příspěvky 1281 až 1290 z 7563 celkem Nejnovější Novější Starší

Od: Přeslička
Datum: 7.duben 2003 18:43:16
Předmět: pro Ilu
to je v poho, za blbost se plati, halt taham notes v baglu,no a nektere castky jsou krapet krehci...:))

Od: Visnery
Datum: 7.duben 2003 18:42:03
Předmět: ILUNaxiel
Nojo, ta moc slov, kazdy jsme holt mluvili o necem jinem, k cemu jen lze pouzit stejna slova...

Take jsem se nemusela koukat vickrat, kdyz slo o tebe, jenomze uz jsem te znala i jinak, nez jsem te poprave uvidela...A pokud uvideni neznamena jen podivat se na toho druheho ocima, ale treba prostrednictvim netu, tak tam jsem se na prvni pohled nezamilovala, ale az po nejakem cas(ehm, velmi kratkem :).
Predtim jsem mluvila o prvnim uvideni a mela jsem za to, ze uvadis prvni pohled, jako takovy...
Divat se srdcem, ne ocima....

Datum: 7.duben 2003 18:41:15
Předmět: pro Ilu - subjekt/objekt
objekt=vec - neco,na co pusobim,formuju to,ovlivnuju,treba placam panaka z hliny
subjekt=osoba,to je nekdo kdo na moji aktivitu reaguje a treba i z meho pusobeni u nej dojde i k zcela odlisne reakci
Objekt lasky se tudiz muze stat zamenitelnym s predmetem vlastnictvi... sorry, profesionalni deformace:))

Od: ILUNaxiel
Datum: 7.duben 2003 18:34:08
Předmět: To: Přeslička
OKi, jak myslíš. Mně se jich v kanclu válí plno a jeden by nikdo nepostrádal. Takže příště alespoň budeš vědět, kam se obrátit, když budeš chtít ušetřit :)

Datum: 7.duben 2003 18:32:37
skoda, uz ho mam na zitra dohodnutej, je to na sitovku do notebooku a bylo by nefer jim ho nechavat na skladu:(ted zrovna se mi podarilo pripojit,ale staci zavadit...

Datum: 7.duben 2003 18:28:35
Předmět: To: Visnery
Ahojky :)

No, je pravda, že ta moje úvaha je staršího data a svým způsobem mám dnes jinou terminologii, než tehdy.... Každopádně za tím spojením důvody pominou bych si stál asi i dnes. Řekněme, že to myslím takto (mluvím teď o klasickém a standardním zamilování a nemluvím o Tobě ani o sobě....): do někoho se zamiluješ z důvodu XY. Třeba do blonďatých vlasů (=hodně zjednodušený příklad). Po určité době se ten důvod přestane jevit jako tak zajímavý (prostě se "okouká" nebo jinak "opotřebuje") a následkem toho z onoho človíčka opadne ono nadšení ze "získané bytosti." Stejně tak to může dopadnout i v případě řekněme méně fyzického důvodu - třeba při zamilování do vlastností, kde buď právě ty vlastnosti, díky nimž zamilování přišlo, začnou být na obtíž, nebo se díky vystřízlivění ze zamilovanosti objeví vlastnosti přehlušující tu primární, která byla "důvodem."
Samozřejmě máš pravdu i Ty, když píšeš, že někdy prostě vyprchají city - i to se stává a je mnoho důvodů - jedním je třeba právě ono "pominutí důvodů," dalším kupříkladu citová nestabilita milujícího atd..
Ta Tvá otázka je dobrá a vlastně jsem na ní trošku odpověděl výše - často se totiž stává, že člověk, který se do někoho zamiluje a naváže s ním vztah, onoho dotyčného po nějakém čase opouští právě z těch důvodů, kvůli kterým se do něj na počátku zamiloval.
Stejně tak se stává i to, že dva lidé zpočátku vidí jen nějaký povrch (a nemusí jít jen o fyzickou schránku), který jim připadá ideální, ale časem odhalí věci skrývající se pod oním povrchem a tyto věci pak mohou vést ke zjištění, že onen člověk zase není až tak ideální - ba dokonce naopak.... I o tom je ta má úvaha. Často se pak stává, že v perspektivě několika let nechápeme, jak je možné, že jsme vůbec byli vedle někoho takového, jako jsme byli a že jsme neviděli XY věcí, jež nyní vidíme na první pohled.
Souhlasím s Tebou v tom, že vztah s někým, s kým si nerozumíme a nemáme nic společného, je takřka nemožný. Možná je funkční po určitou dobu, ale pokud někomu nejde jen o tělo, tak to prostě dříve nebo později musí krachnout. Půjčím si jeden citát, který tvrdí, že jsme andělé s jedním křídlem a že abychom mohli létat, musíme se obejmout, který doplním poznatkem, že ne každí dva andělé s jedním křídlem jsou schopni letu a že při "nekompatibilitě" hrozí dříve nebo později pád na zem....
Nevěříš na Lásku na první pohled? Visnery, Visnery :) Nezapomeň, že jsem nemluvil jen o pohledu očima (na to už nevěřím také - je to zrádné a klamavé)... ...nicméně na Lásku na první pohled věřím... ...ostatně Ty sama jsi pro mne důkazem ;)
Jinak souhlasím i s tím, že to postupné objevování a překvapování je krásným kořením vztahu, které by asi nemělo chybět. Samozřejmě, že by byla škoda a asi i nemyslitelné poznat vše "na první pohled," ale na druhou stranu - je hodně hezké být okouzlen prvním pohledem... ...a každým dalším pohledem si tohle okouzlení upevňovat a potvrzovat. Opět zdůrazňuji, že nemám na mysli jen povrchní pohled zrakem....
Ad. Obcas se proste musime vicekrat podivat, nez se zamilujeme... Upřímně? Já se zase tolikrát dívat nemusel.... :) Na první pohled jsem měl jasno a každým další pohledem to bylo hlubší a hlubší. Proto bych tak "Lásku na první pohled" neodsuzoval. Záleží ale na tom, čím a na co se díváme ;)

Datum: 7.duben 2003 18:11:08
Předmět: To: Přeslička
Ahojky :)

Ad. me zarazil termin objekt lasky... clovek je prece vzdycky subjekt! Vím, že jde asi o můj obrat. Prostě za termínem objekt lásky míním bytost - zpravidla člověka - kterému někdo dává nebo chce dávat Lásku a přijímá od něj nebo chce přijímat pokud možno stejný cit. Takže tady jde čistě o "technikus terminus."
Ad. Ad verit, neverit... to uz sme taky probirali mockrat,co? No, my dva rozhodně! :) Přeci jen spolu už debatíme nějaký ten pátek a prodiskutovali jsme celou řadu témat. To, cos napsala je hodně pěkné a myslím, že výstižné a přitom krásně relativní :). Ano - souhlasím s Tebou. Hlavně v tom, že člověk potřebuje ve vztahu Jistotu a Lásku (plus spoustu dalších věcí). A právě to soustavné zpochybňování a následně (v lepším případě) upevňování jistoty může být docela kvalitním "zocelovadlem" celého vztahu....
Ad. Irák - souhlasím. Také jsem rád, že to sem nikdo netahá. Já jsem jen načrtnul svou vizi.... Kdyby byl zájem, můžu pro tohle téma založit samostatnou Diskuzi, kde bychom se mohli vyjádřit, ale zatím nemám představu o tom, zda by byl zájem.... Každopádně asi by to mohlo být zajímavé a dost možná by to byla diskuze plná radikálně odlišných pohledů.
S tím kablíkem - no, jestli ho ještě nemáš objednaný a nespěcháš na něj tak akutně, tak pokud jde opravdu jen o kablík, písni mi na mobila a já Ti ho pošlu poštou zadarmíko. A budeš moci vesele šetřit na něco jiného... :)

Datum: 7.duben 2003 17:34:40
Předmět: Ztracena duse...

Ztracena duse...

Na to jse kdysi rekla jedinne a to “ proc milujeme ty, kteri nas odmitaji a odmitame ty, kteri miluji nas???”....zivot je nespravedlivy a ne vzdy je volba jen na nas...
Neobetuj nic, co je ti dano...Neidealizuj, ale zij a pokus se byt svym, pokud ji nezaujmes tim, tak....

Datum: 7.duben 2003 17:34:17
Předmět: ILUNaxiel
Ahojky...ta uvaha je krasna...ale...opet me velke a vystrazne ale...bez nej zvot neni zivotem a cit neni citem, strom neni stromem a my nejsme my...Duvody pominou, mas pravdu...ale u vetsiny pominou i prave ty jiz zminovane city....Vzdy se ptam na totez...”proc opustime proto, pro co jsme si vybirali?” Lide jsou lide a jejich priority a hodnoty se meni a s nimi mohou i city, nerikam ze je chapu, nebo podporuji, ale poukazuji na to, ze tak to v zivote chodi...Lide se berou pro urcite vlastnosti, ale i ty casem pominou nebo se meni, najednou ti dva maji na svet jine pohledy, vidi priority v jinych vecech a to se nemuzeme divit, ze najednou mizi i city, ne jen duvody...Protoze milovat nekoho s kym si nerozumime, nemam nic spolecneho, mame jine hodnoty a predstavy...je skoro nemozne...nekdo to zvladne, ale je otazkou zdali nezavrel oci sam pred sebou nebo necim a nekym...Vsechno je svym zpusobem pomijive...Jen laska ne....ale i ta nesmi projit prilisnym zasahem, protoze jak rika stare prislovi, ze neco te posili, ale neco te naopak zabiji...A tak je to se vsim... i s NI....
Take si dovolim nesouhlasit s prvni vetou...Nekdo mozna na lasku na prvni pohled veri, ja vsak nikoliv, proto si dovolim oponovat...Obejvovani lasky a konecneho obrazu toho druheho je bezesporu krasne a je to uzasna a krasna cesticka, jez nas muze provazet celym zivotem...Kazdy den objevovat stale neco noveho a byt stale prekvapovan...Ale zamilovani na prvni pohled mozna je, ale ne v mem zivote...protoze mozna potrebuji trosku vic, nez jeden pohled na toho druheho, musim poznavat, musim poslouchat, musim byt poslouchana, musi mi byt krasne a to vse se z jedinneho pohledu da jen tezko poznat....Tim lepe pro me, protoze jsem byla vzdy zbavena toho procitnuti a naslednehoz jisteni, ze ten do koho jsem se zamilovala, byl jiny, nez jsem chtela....
Obcas se proste musime vicekrat podivat, nez se zamilujeme...a potom nas zivot bude krasny a udusevnely, takovy jaky si ho mozna vetsina z nas preje...
Avsak to prirovnani s nadrazim je krasne....
Hezky zbytek dne:)

Datum: 7.duben 2003 15:05:09
v tve reakci na "ztracenku" me zarazil termin objekt lasky... clovek je prece vzdycky subjekt!
Ad verit, neverit... to uz sme taky probirali mockrat,co? Podle meho musis mit nekoho na Jistotu... kterou ztracis a upevnujes, hledas a prohlubujes... neni vzdy neochvejna (jak kdyz si blbec mysli ze je Einstein)... neboli,co se nechveje,neni pevne:))a prave ten nekdo ti soucasne dava tu Lasku, to palivo na ktery jedem vsichni kolem...
ad Irak... celkem sem taky rada,ze to sem nikdo netaha, mam svuj nazor (asi bychom se stretli:)) a nebavi me furt, kdyz me vsichni kvuli tomu maj za ...
Ad pondeli... jo, tohle se moc nepodarilo (pritom vcerejsek byl skveeeeeeleeeeejjj:)), prisla sem na kolej a zjistila,ze mi odesel kablik k sitovce, novej bude zejtra,ale setrila sem na neco uplne jinyho...:((
jinak samozrejme zdravim a preju prezitelnej den...

Příspěvky 1281 až 1290 z 7563 celkem Nejnovější Novější Starší