| Od: ILUNaxiel |
| Datum: 7.duben 2003 19:17:35 |
| Předmět: To: Visnery |
Ad. Přesličce Souhlas - taktéž to nevnímám jako vlastnost. Ad. mně Zase souhlas... ...necháme to na víkend :) |
|
| Od: Sklerotikkk |
| Datum: 7.duben 2003 19:14:25 |
| Předmět: pro Ilu, Vis, Pžesli |
pro Ilu a Vis: Opravdu nemůžu souhlasit s tím, že by byla přílišná důvěra považována za blbost. (alespoň minimálně já ji za ni nepovažuji) Jsem opravdu moc rád, že jsem se mohl dozvědět Váš názor a možná ten svůj drobátko poupravit, ale zas tak radikální úpravy neplánuju:) Myslím, že by měl v našem životě existovat alespoň jeden člověk, komu věříme opravdu z celého srdce. Určitě to není blbost. Ale možná jsem se zatím jen tak moc nespálil. I když už taky hodně a nejednou, ale stejně si stále stojím za svým...
pro Ilu sólo: Je pravda, že s tou "odvahou" je to velmi relativní. Určitě je nevidím jako nějaké odvážlivce, kterým bychom se měli klanět, či co. Můj příspěvek pro Coeur Solitaire byl trošku útočný (uznávám, promiňte) z jiného důvodu, ale v tu chvíli mě opravdu přišlo neuvěřitelné co říká. Jeho srovnání s válkou, kdy oni tam trpí a my se máme dobře se mi opravdu nelíbilo. Tím chci říct ne, že by se měly sebevraždy slepě omlouvat, ale že se člověk asi nezabije pro nic za nic. A pokud se někdo pro toto opravdu krajní řešení rozhodne, tak asi proto, že nějaký problém OPRAVDU má (nemyslím, že by to byl (tedy až na výjimky, samozřejmě) zrovna aktuální stav společnosti, ale to je přeci jedno, i když je nějaký jiný problém v pozadí, pořád je to problém). A pokud se někdo opravdu rozhodne zabít se, asi ten problém pro něj bude hodně velký. Tak, že už ho nemůže, nebo nechce, nebo nemá sílu zvládnout. A tvrdit, že oproti válce je to banální, mi přijde dosti banální. Když se kvůli tomu člověk zabije, zas taková prkotina to nebude... Je pravda, že každý vnímáme třeba stejné věci různě. Ale o tom konec konců píšeš sám ve svém příspěvku.
pro Přesličku: :-) Děkuji moc, Přesli, opravdu jsi mi zase jednou vykouzlila úměv na rtech. Teď už jen zbývá doufat, že se tam člověk dostane... Zatím ahoj, třeba si za nějaký ten půlrok budeme moct vyměnit zkušenosti:)
Sklerotik |
|
| Datum: 7.duben 2003 19:12:29 |
| Předmět: To: Přeslička |
Takže ke Tvé otázce - budu mluvit sám za sebe, takže je možné, že se třeba pohled nebo pojetí bude od Vis lišit. V první řadě věc, kterou považuji řekněme za dogma: a sice, že zamilování vůbec nevnímám totožně s Láskou. Zamilování vidím jako jistý druh okouzlení - třeba okouzlení Tebou zmiňovanýma očima či postavou (tak jsem to vnímal kdysi... ...v pubertě, jež trvala v mém případě dosti dlouho), nebo okouzlení vlastnostmi, jako jsou třeba spolehlivost, tolerance, schopnost formulovat vlastní názory, osobnost atd.. Ale pořád, ač to či ono bude v subjektivně "sebelepší kvalitě" jde pořád jen a jen o zamilovanost. Jako Lásku vidím něco jiného... ...je to emoce, kterou svým způsobem vidím a vnímám "výše," než nějaké okouzlení. Zda v Lásce existuje nějaké "protože" - já myslím, že ano. Alespoň já dokáži (sice sáhodlouze a obšírně) specifikovat, proč miluji právě tu, kterou miluji. Myslím, že nelze milovat bezhlavě. Bezhlavě se lze možná zamilovat... ...ale milovat, alespoň dle mého myšlení a cítění, nikoli. Takže když se mne zeptáš otázkou "proč miluješ právě ji," dokáži odpovědět odpovědí, jež bude začínat slovy "protože...." Když se mě ale zeptáš, co bylo prvním impulsem způsobujícím okouzlení, tak tam to až tak moc o "protože" nebude.... |
|
| Datum: 7.duben 2003 19:06:18 |
| Sakra :( Máti mi vyhodila pojistky a Vis stačila reagovat rychleji, než já :)) Nicméně pokusím se odpovědět během chvilky, jen co to znovu sepíšu.... |
|
| Od: Přeslička |
| Datum: 7.duben 2003 19:04:10 |
| Předmět: pro Visnery |
| a co teda? Ja to vsechno hazim do vlastnosti a pak to delim skupiny, ty myslis vlastnostma jenom ty ohledne charakteru?A jak teda pojmenovat oci,vlasy,vysku,atd...? Koukam, ze se projevila dalsi oblast meho myslenkoveho upadku:))) |
|
| Od: Visnery |
| Datum: 7.duben 2003 18:57:10 |
| Předmět: Ilu... |
nechame to na doma:)
|
|
| Od: Visnery |
| Datum: 7.duben 2003 18:56:31 |
| Předmět: Presli..:) |
| Oci a postavu hlavne nevnimam jako "vlastnost".... |
|
| Datum: 7.duben 2003 18:50:55 |
| Jojo, ty kablíky moc nevydrží. Ani nepočítám, kolik jich takto zlikvidoval náš ředitel.... Tohle není o blbosti, ale spíše o provedení, které není dělané na časté spojování a rozpojování. Halt si budeme muset počkat na bezdrátové sítě - to pak problémy s urvanými konektory skončí :) |
|
| Od: Přeslička |
| Datum: 7.duben 2003 18:47:00 |
| Předmět: pro Vis a Ilu |
| no nejdriv zdravim on-line:)) a pak jen otazka pro doplneni... zamilovani se do vlastnosti (oci,postavy,spolehlivosti,tolerance), okouzleni novym nevnimate totozne laskou? Pac pro me je jedna z hlavnich definic lasky prave to, ze neexistuje zadne protoze... |
|
| Datum: 7.duben 2003 18:45:26 |
| Předmět: To: Visnery |
Souhlas - ostatně jak jsi sama napsala, moc slov nespočívá v tom, že je jich moc. Nicméně jak vidím - byl jsem tehdy rychlejší :) U mne to bylo "na první pohled".... A nebyl to pohled očima.... Ale to si necháme na soukromou diskuzi ;) Každopádně za Láskou "na první pohled srdcem" si stojím a mohu předložit nezlomný důkaz ;) |
|
|