| Od: Foggy |
| Datum: 13.březen 2003 23:32:42 |
| Předmět: A teď |
| seberu Přeslíkovi 6030 příspěvek! :o) |
|
| Datum: 13.březen 2003 23:28:06 |
| Předmět: Nemůžu |
se sem dostat na dýl a přečíst všechno a reagovat a příspěvky. Drásá mi to nervičky.
Sid - nevím sice úplně o co jde, ale člověk mnohy miluje zcela nelogicky a na těchhle nelogičnostech je - možná bohužel - založený celý život.
= další věc co se mi líbila, co tu kdo napsal - že to co tu tvoříme je duše (nebylas to ty Sid?). Je to moc krásný a pokládám si za čest, že se mohu této duše účstnit.
Mám problém. Jsem na vás (tím co tu po mě čtete) příliš složitá? Mám jinej způsob myšlení?? Nebo přemejšlim vůbec správně? Ve třídě mi nikdo nerozumí, ani učitelé. Jsem tak moc složitá?? Výchovná poradkyě a zároveň i moje učitelka mi nerozumí vůbec. A co je horší - má nás na hlavní maturitní předměty takže bude u matury (samozřejmě). A další blbá věc - když mi nerozumí ona - jako poradkyně je dle mě tedy zcela nepoužitelná - je zbytečné abych za ní jako zaporadkyní šla a ptala se na řešení. A brečet před ní teda vážně nechci. Stačí mi to, že bulim doma. A strašný na tom všem je, že vim, co si o mě ty všichni lidi myslej. Že sem ten úplně největší debil, že vim, že se mi smějou a vim kvůli čemu, že vim, že mi chtěj ublížit záměrně, že... Je mi zase do breku. Nesnášim pokrytce a ty co druhýma pohrdaj... proč to musim bejt já, kým pohrdaj?? Zlí lidičkové zlí, zlí zlí!
Pa vaše smutné mlhavé počasí Foggy |
|
| Datum: 13.březen 2003 22:58:28 |
| Předmět: A dalšíí |
Všechna naše neštěstí pocházejí z toho, že lidé nevědí co jsou a nemohou se dohodnout na tom, čim chtěji byt. Dobra nalada snižuje neštěstí na polovinu. PLAUTUS
|
|
| Datum: 13.březen 2003 22:55:22 |
| Předmět: Á jeden citátek... |
Když máš smůlu, pokouše tě i slimák (Franklin)
Ale já tu smůlu mít nechciiiii!!!!!!!!!!!!!! :o( |
|
| Od: Sasanka |
| Datum: 12.březen 2003 16:58:11 |
| Předmět: pro Sidonii |
Asi tak týden jsem tu nebyla a tak mi to teď všechno najednou lítá v hlavě. Pokud to bude zmatené, omluv mě, prosím. Píšeš, že uvažuješ o tom, co bys dělala, kdyby Tvůj muž přišel a omluvil se... Mohu psát jen z vlastní zkušenosti - po mém odpuštění nastala velmi brzo situace, kdy se choval ještě hůř, jakoby měl pocit, že mu všechno prominu. Například v den, kdy jsme se dohodli na rozchodu, jsem ho požádala, aby než se odstěhuju, nedošlo k tomu, abych domů příšla nevhod. Co si o mě myslíš ?- povídal a za tři dny přesně ta situace nastala. Bylo to hrozné. Nikdy to už prostě není totéž. Nakonec už jsem nemohla dál odpouštět, nejde to, zradila bys sama sebe. Ano, taky mám spoustu krásných vzpomínek na bývalého partnera a společné chvíle, dobře vím, jaké to je. A navíc na to nelze zapomenout, i když by člověk stokrát chtěl začít zase od nuly. Jenže ten pocit, že už mu nemůžeš nikdy věřit, zůstává. Na ošklivé situace se sice časem zapomíná, ale zatím se pořád nemohu zbavit bolesti a hořkosti ze zklamání, že jsem dala svou lásku a důvěru někomu, kdo ji s takovou lehkostí zahodil. S tím bydlením je to velký problém, mě to trvalo půl roku od okamžiku, kdy jsem se rozhodla od něho odejít, do dne, kdy jsem se stěhovala. A to hlavně proto, že lidi chtějí za byty strašné peníze a rovnou na ruku. K panu Plzákovi - chovat se dle jeho rad je podle mě naprostý nesmysl. Příklad - jak má žena, která ví, že ji manžel podvádí, dělat, že nic neví? To by musela být úplně tupá, aby neviděla zamilované SMSkování, případně chatování a mnoho jiných věcí. Neberu, že je normální se podvádět a že se s tím máme smířit. Když budu lhát sama sobě, tak co už potom má podle pana Plzáka smysl? Jen to, abych s někým bydlela? To budu radši sama. Pokud se k někomu chovám slušně a nepodvádím ho, očekávám totéž od něho. Naivita? Možná... Píšeš, že Tvá dcerka vnímá, co se děje. Jenže děti přejímají chování svých rodičů nevědomky jako vzor, bylo by nedobré, kdyby si Tvá dcerka začala myslet, že tak to má být, že tatínek může mamince ubližovat... K rozhodnutí o definitivním ukončení vztahu je třeba mnoho a mnoho sil, mnohem víc, než k odpuštění. Ale je to svým způsobem i úleva - to, že se člověk rozhodne a pak se upne na řešení (ve mém případě vlastní bydlení). Ale Ty máš dcerku, své sluníčko, která Tě vždycky pohladí, když je Ti mizerně, usměje se na Tebe, ví, že jsi její milovaná maminka, že jsi prostě ta nejlepší na světě. Přeju Ti mnoho sil a neboj se slz, nestyď se za ně, nejhorší jsou chvíle, kdy by ses moc chtěla vybrečet a ono to nejde. Pořád je lepší, když můžeš plakat. |
|
| Od: Přeslička |
| Datum: 12.březen 2003 15:51:44 |
| Předmět: pro Sidonii |
| to nebyla basen, spis akutni vylev... na basen by to chtelo lepsi rytmus, novejsi obraty... napad... obrazy... ale dik... asi je neco na tom, ze pocasi ovlivnuje nasi naladu... |
|
| Od: Přeslička |
| Datum: 12.březen 2003 15:45:21 |
| Předmět: pro Jarina |
| ja v tom citatu videla to, ze vsichni bychom chteli byt milovani ... dostavat... ale zapominame, ze prvni musime dat, milovat... proto sem ho sem dala... |
|
| Od: Courtney |
| Datum: 12.březen 2003 15:43:51 |
| Předmět: ILUNaxielik |
:)tak presne na tohle sem se te ptala:) Ten den mi to nak nemyslelo a nechtelo se mi psat:) ale diky za podrobny rozbor,to sem potrebovala slyset.O tom vychovavani deti sme se uz taky bavili vid?:)tak doufejme ze se nam to jednou povede:) Pravda,staci strasne maly drobnosti,ktery dokazou pomoct a ani si to neuvedomujeme.Tak uz se tesim na srazu:)) paf |
|
| Od: jarin |
| Datum: 12.březen 2003 15:17:07 |
| Předmět: reakce na Fromma |
| E. Fromm to nejspíš myslel dobře, ale podle mě když někdo miluje a není milován, tak je to platonická láska. Ale to je taky láska, ne? |
|
| Od: jarin |
| Datum: 12.březen 2003 15:12:13 |
| Předmět: reakce na Michala |
Není temný místo, jako temný místo...ale vpodstatě máš pravdu. Určitě se ti dost uleví, když si o svých problémech s někým promluvíš. Jenže může vzniknout bludný kruh, kdy nemáš ty přátele a právě to je tvůj problém, nemůžeš se ho zbavit, protože nemáš se komu svěřit...Asi jsem to napsal dost zmateně, ale bez přátel je to fakt asi dost těžký. Prý stačí jedna taková osoba, která tě chápe a slyší. Je to možný... preju heski den... |
|
|