| Od: ILUNaxiel |
| Datum: 7.duben 2003 0:53:24 |
| Předmět: No a jinak... |
...přeji všem dobrou noc a hezké sny :) A také příjemné probuzení do nepříjemného pondělí :((( |
|
| Datum: 7.duben 2003 0:52:40 |
| Předmět: Technická poznámka – tentokrát z role admina |
Jak jsem si všiml, v posledních dnech nějak "hapruje" adresa www.depka.tk, takže, prosím, abyste se sem dostali, používejte www.depka.zde.cz nebo přímo http://depka.hyperlink.cz (na tu poslední adresu se sem dostanete na 99,9% - zbývající dvě jsou zajišťovány třetí stranou a jejich spolehlivost nelze zaručit). Všichni uživatelé budou o tomto vyrozuměni také prostřednictvím elektronické pošty. |
|
| Datum: 7.duben 2003 0:49:28 |
| Předmět: To: Coeur Solitaire |
Zdárek...
Samozřejmě si Tě pamatuji :) Zrovna nedávno jsem si listoval Klubem a říkal si, kam ses nám poděl.... Ad. Tak nějak jsem té realitě přivykl, možná malinko zatvrdl Tady pozor hlavně na to, aby to "zatvrzení" nedošlo příliš daleko. Může pak přerůst v cynismus... ...a to je dosti nebezpečná věc. Tady si dovolím půjčit asi dva roky stará slova od Courtney že cynismus je skvělá věc, ale nesmí se Ti usídlit v srdci.... Ad. mám zkrátka dojem, že už se neumím lidem otevřít s takovou samozřejmostí jako dříve No, ale možná je to dobře. Ono opravdu nejde otevírat se kdekomu. Jak jsem (tentokrát nebudu krást moudrost a životní zkušenosti druhých :) ) napsal před časem já: ono tady se opravdu nedá chodit se srdcem na dlani, protože když budeš v tomhle světě chodit takto, tak dříve nebo později narazíš na někoho, kdo Ti to srdce sebere, rozdrtí a hodí do prachu na zem.... Takže ke Tvému posunu - byl-li jsi nějak přehnaně otevřený, tak pro přežití v tomhle světě Tvůj krok hodnotím jako vývoj k lepšímu. Ad. Ale ten pocit asi všichni znáte, takže sem nepíšu mnoho nového. Souhlas :) Ad. Když naopak vidím ze zpovědí některých z vás co všechno se může v životě přihodit, připadám si jako ubrečený postpubertální egoista. Tohle jsem řešil s mnoha lidmi - totiž co je a co není problém.... Podívej, Tobě připadají některé zdejší "zpovědi" jako ukázky toho, co všechno se v životě může přihodit a co lze ze Tvého pohledu považovat za nějakým způsobem závažné. Ale tohle je věc, kterou nelze celkově nijak hodnotit: pro někoho je tragédií to, že se s ním po půlroce rozejde holka, pro dalšího smrt blízkého... ...ale nelze jednoznačně říci, co je horší, protože dva různí lidé to mohou prožívat různě. Samozřejmě když tu někdo sem tam řeší takové věci, jako třeba před časem Errika - že se někde opila a teď z toho má depku - tak tady je to, myslím si, celkem jednoznačné - to je skutečně pubertální egoistka vyžadující pozornost.... Ale z dalších věcí, co tu v poslední době zazněly, si nedovolím bagatelizovat žádnou.... Co se sebevražd týká - tady se k Tobě částečně připojím, částečně ovšem nikoli (bych se měl dát na politiku :))) ). Takový krok lze vnímat jako zbabělý - je to nejjednodušší únik od problémů. Na druhou stranu je ale pravda, že v ojedinělých případech to může být skutečně jediná forma úniku - pak to není zbabělost. Nevyvyšoval bych "odvahu" těch, co se k tomuto činu rozhodli, nicméně na druhou stranu bych ani nesnižoval sebevrahy do role zbabělců. Spíše bych se na to podíval z jiného pohledu - a sice, že sebevrazi jsou svým způsobem sobci myslící jen na sebe a nezvažující, jaké následky zanechá jejich čin v okolí. Ovšem sám proti sobě postavím druhý pohled: totiž zda okolí není sobecké, když chce, aby člověk, který nechce žít, žil.... Je to relativní a záleží jen na úhlu pohledu, kterým se budeme dívat. Stejně tak je relativní otázka, zda je sebevražda zbabělost.... Hodnotit válku jako skutečný problém je opět věc relativní - pro ty lidi tam to je životní problém, na druhou stranu třeba pro mne to v tuto chvíli absolutně žádný problém není (když zaujmu postoj "netýká se mě to"... ...což se mě opravdu zatím nijak moc netýká... ...když přeskočím obrázky toho, jak USA ve vlastním zájmu masakrují civilní obyvatele hlava nehlava). Proto bych si nedovolil soudit, co je a co není problém - o tom jsem psal výše.... Jinak se závěrem Tvého příspěvku souhlasím... ...ale optimista už moc nejsem :) Ale co se dá dělat....? Snad jen radovat se z maličkostí v tomhle zpackaném světě. |
|
| Datum: 7.duben 2003 0:33:49 |
| Předmět: To: iguacu osoba |
Hodně silné, zvláštní a zajímavé.... Jestli se sem ještě někdy vrátíš a pokud máš "v zásobě" ještě nějaké další věci, budu rád, když je sem přidáš.... A přiznám se, že by mě docela zajímalo, jak by vypadala Tvá stávající tvorba a jak se nyní ze stávající perspektivy díváš na to, cos napsala tehdy. |
|
| Datum: 7.duben 2003 0:30:19 |
| Předmět: To: Sklerotikk |
Čauky....
Ještě jsem se neprokousal k tomu, nač reaguješ (tedy na Coeur Solitaire), ale něco jsem si povytahoval a když dovolíš, lehce se vmísím.... Ad. Možná na to člověk potřebuje víc odvahy, než si ty dovedeš kdy představit. A možná tu odvahu nepotřebuje vůbec.... Samozřejmě záleží na mnoha faktorech: situaci, okolnostech, osobnosti. Ale sebevražda může být věc, na kterou nepotřebuješ ani špetku odvahy - v takovém stavu nemusíš vůbec přemýšlet nad tím, zda ano, nebo ne. Sebevraždu mohou páchat různí lidé a můžeme se na ně dívat různě. Ale vidět v nich odvážlivce, kteří se dokázali rozhodnout pro tuto cestu, bych viděl... ...řekněme jako ne zcela korektní. Co se eutanazie týká - opět jsem nečetl to, na cos reagoval. Já osobně bych dodal snad jen to, že nesouhlasím a to z jednoho důvodu: protože je zneužitelná. Dovedu si představit dost lidí, co přesvědčí svou těžce nemocnou, nemohoucí a pro ně "nadbytečnou" babičku, aby podepsala papír... ...a pak.... Prostě si myslím, že pokud má někdo například nemoc, se kterou nedokáže žít, tak má dost možností a prostředků, kterak to může sám a dobrovolně ukončit (i když se tím vzdá třeba byť minimální šance). Zabývat se problémy, podobně, jako Ty, nevidím jako znak slabošství. Mám pocit, že přemýšliví a citliví lidé se prostě problémy zabývají (ostatně i proto jsou tady tyhle stránky, kde se dovolím si tvrdit, schází právě přemýšlivé a citlivé bytosti). Je pravda, že zastánci krajního cynismu by to asi viděli jinak... ...ale být silný neznamená být cynik a přecházet všechny problémy s tím, že jsou to banality. Jinak co se té války týká - tohle téma tu vířit nechci, protože od tohoto tu tato diskuze není... ...ale z mého pohledu je nynější válka jen o hospodářském prospěchu jedné (nebo několika) zemí - nic více a nic méně. Dalo by se na to diskutovat dlouho a dostali bychom se třeba i ke spekulacím, zda skutečně za "sestřelení WTC dopravními letouny" stáli teroristé, nebo zda za tím nebyl americký zbrojní průmysl a vláda.... Ale tohle téma tu raději opravdu nerozjíždějme - příliš bychom odbočili. |
|
| Datum: 7.duben 2003 0:18:25 |
| Předmět: To: Visnery |
Hojky,
jen se stručně vmísím k té pasáži s důvěrou a důvěřivostí. Jen jsem si zkusil profiltrovat, co jsem na tohle téma kdy napsal... ...a asi fakt začínám být konzervativní, protože si stojím za rok starým názorem, jež jsem tehdy napsal při diskuzi s Delphy Slovům druhého člověka by se dalo věřit snad jedině tehdy, pokud bychom byli schopni "monitorovat" jeho myšlenky, srdce, duši a nevím co ještě.... Každý si může a každý je schopen říkat co chce... ...z toho vycházím.... K tomu snad jen dodám, že přílišná důvěra je (správně) považována za blbost, přílišná nedůvěra je (podle mého nesprávně) považována za paranoiu. Pěkný večer ;) |
|
| Datum: 7.duben 2003 0:09:44 |
| Předmět: To: Ztracená duše |
Mám nebo nemám správný pocit, že Ti vypadlo písmenko? Jinak bych totiž tu větičku moc nechápal :( A jinak... ...co potřebujeme od druhých? Přiznám se, že to asi vidím jinak. Alespoň já od druhých (až na jednu výjimku) nepotřebuji Lásku. Nějak jsem se naučil žít s tím, že je mi lhostejné, zda mě lidé mají nebo nemají rádi. Prostě mě to netankuje a tak, jak mám možná dost přátel, dost těch, kteří mě mají rádi, mám i takový "malý orchestr" těch, jež mě rádi nemají (či někdy dokonce i více :) ).... I když na druhoh stranu je pravda, že si stojím za svým vlastním citátem Všichni tady na tom světě potřebujeme nějakou tu pochvalu a pocit toho, že nás má někdo rád a že z nás má někdo radost. - tak to samozřejmě vidím i dnes. Ale Láska "ostatních" je věc příliš pomíjivá na to, abych jí stavěl tak vysoko a abych jí potřeboval. |
|
| Datum: 7.duben 2003 0:05:03 |
| Předmět: To: Naco_Nick |
| No zdárek človíčku! Dost, že se také konečně ukážeš! Koukám, že nálada je v tu chvíli, kdys to psal, docela "smajlíkovatá," tak doufám, že to platí nejen na Netu, ale i v reále :) |
|
| Datum: 7.duben 2003 0:03:29 |
| Předmět: To: Přeslička |
Právě byla přidána :) Díky za ní! A to je i výzva pro všechny: pokud máte nějaké dílko, jež byste chtěli prezentovat, pošlete mi ho na adresu ilunaxiel@centrum.cz... |
|
| Od: Ztracená duše |
| Datum: 6.duben 2003 22:17:01 |
| Předmět: ..... |
| Jediny cit ktery potrebujeme od ostatnich je laska ostatni se daji nahradit ne jsou uplne zbytecne |
|
|